2023. október 1., Malvin

Eger ügye

#eger #google #google maps

Egerben járt a Google-autó, frissült az online térkép utcanézete

2021.09.14. 09:59

Már az M25-ön is barangolhatunk.

Még márciusban jött a hír, hogy a következő hónapokban frissíti magyarországi utcaképeit a Google, a listán pedig Eger városa is szerepelt. 

 

A kamerás autó végül májusban ért a városba, az elkészült képek pedig most váltak láthatóvá is a keresőóriás térképén – számolt be róla az egrinapok.hu.

 

Egyelőre nem látni rendszert az új képekben, az Ady Endre utca például a Lájer Dezső utcától a Sas utcáig lett újrafotózva, magáról a Sas utcáról viszont nem készültek új képek (csak a nyugati részéről), hiába bonyolít jelentős forgalmat. De az is lehet, hogy csak tovább kell várni a többi új képért.

 

Újonnan bejárható területeket sem találtunk, így továbbra sem nézelődhetünk a kemping területén, a Vécseyvölgy új utcáin és a történelmi városmagban sem – utóbbi a legfájóbb.

 

Így is vannak azért újdonságok. Már látható például az új KFC a Nagylaposon, a megújult Spar a Barkóczy utcánállványok takarják a Bazilikát és vannak a korra jellemző jelenetek is: mivel még májusban készültek a képek, a posta előtt egymástól kellő távolságra, maszkban várakoznak az utcán az emberek, néhány év múlva érdekes lesz visszanézni ezeket az állapotokat. A leglényegesebb frissítés pedig mind közül, hogy már teljes hosszbán, mindkét irányban végigjárható az M25-ös autóút is!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló