2024. április 19., Emma

Eger ügye

#közvilágítás #rezsiválság

Egerben is lekapcsolhatják a közvilágítást takarékosságból

Csarnó Ákos 2022.11.10. 09:00

 

Felhatalmazást kaptak az önkormányzatok, hogy spórolhassanak a közvilágításon.

 

Felhatalmazást kapnak a települési önkormányzatok képviselő-testületei, hogy a település közvilágításának időtartamával, illetve mértékével kapcsolatos kérdéseket rendeletben szabályozzák – áll a Magyar Közlönyben megjelent rendeletben.

 

Ráadásul az a közvilágítással kapcsolatos közbiztonsági kérdésben előírás, hogy bármely szerv vagy hatóság jóváhagyását vagy véleményének beszerzését ki kell kérni semmis.

A Magyar Közlönyben szeptember 30-án megjelent rendeletben meghatározott tizenhatszoros távhő ár miatt még nehezebb helyzetbe kerülnek az önkormányzatok és ezzel együtt az intézmények is – írta ki Mirkóczki Ádám polgármester. Még nem érkeztek meg az első számlák, de már most látszik, hogy Egerben a távhő által érintett intézményeink rezsije mintegy 200 millió forinttal lesz magasabb, mint a költségvetésünkben biztosított fedezet.

A rendelet kitér arra is, hogy a közvilágításra vonatkozó helyi működési rendet a közbiztonsági, vagyon- és személyvédelmi, valamint közútbiztonsági szempontokra figyelemmel kell megalkotni.

 

indexkép: Keller Richárd

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló