2021. december 7., Ambrus

Eger ügye

#eger #felsőváros #éeszaki városrész #áramellátás

Egerben ez biztos felvillanyozza majd az északi városrészben élőket

Barna Benedek 2021.05.30. 15:38

Ismét felpörgőben van a gyártás a tápiószelei Ganz transzformátorgyárban a több hónapos átmeneti leállást követően. Az ELMŰ Zrt. által kiírt pályázat nyerteseként most két város, Heves és Eger energiaellátásához járul hozzá a vállalat – számolt be nemrég a ProfitLine.

 

Az oldal cikke szerint a cég az 1 millió eurót is meghaladó értékű projekt részeként két darab 25 MVA transzformátort és egy 45 MVA transzformátort szállítanak az ELMŰ számára. Előbbi kettő Heves város, utóbbi Eger közelében lesz elhelyezve, várhatóan június végéig pedig mindhárom berendezés üzembe helyezése megtörténik.

 

ávrsr

 

A hír kapcsán megkerestük az áramszolgáltatót, rákérdeztünk, pontosan hová kerül majd Egerben az új transzformátor, és milyen pozitív változások várhatóak a berendezés üzembe helyezésétől.

Egerben a Töviskes téren található alállomás (EGÉS) teljes rekonstrukció alatt áll, itt a régi transzformátor lesz lecserélve egy újra. Az új transzformátor segíti Eger északi városrészének ellátását, valamint új csatlakozás nyílik Egerbakta, Felnémet és Felsőtárkány irányába, amelyekre eddig nem volt lehetőség. Nagyobb teljesítményét tekintve ez kapacitásbővítést is jelent a jelenlegihez képest

– írta válaszában az ÉMÁSZ az Egri Ügyeknek.

 

Hozzátették, hogy az üzembehelyezés menete „áramszünettel nem érinti a lakosságot, de korszerű alállomás révén nagyobb üzembizonyságot fog nyújtani az elkövetkezendő évtizedekben.”

 

Az áramszolgáltató közlése szerint az egri transzformátort várhatóan június közepén helyezik üzembe, a készülék fogadását ugyanis még elő kell készíteni.

 

Fotó: Ildikó Ildikó/Pinterest

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló