2021. december 1., Elza

Eger ügye

#eger #magyar vöröskereszt #étkeztetés

Idén is november közepétől segíti ételosztásokkal a rászorulókat Egerben a Vöröskereszt

Barna Benedek 2021.11.12. 13:54

A szervezet a héten állapodott meg az önkormányzattal arról, hogyan támogatja a város a tevékenységüket.

 

Szerződést kötött az önkormányzat és a Vöröskereszt. A megállapodást szerdán írta alá a szervezet képviseletében Gruber Roland elnök, az önkormányzat részéről pedig Mirkóczki Ádám polgármester. Az aláíráson az önkormányzatot Földvári Győző önkormányzati biztos képviselte – számolt be az EgerInfo.

A megállapodás értelmében a helyhatóság 200 ezer forint anyagi támogatást biztosít a Magyar Vöröskeresztnek a minden évben megszervezett téli étkeztetés lebonyolításához.

A szervezet az előző évekhez hasonlóan november 15-től indítja az étkeztetést a Klapka György út 9. szám alatt, és egészen jövő év márciusáig tervezik azt.

 

A helyszínen két étkeztetési formát is biztosítanak a rászorulóknak:

 

– Az első a hideg reggeli, mely elsősorban az életvitelszerűen az utcán tartózkodók, hajléktalanok számára készül. Minden reggel 9:00 órától, naponta összesen 30-35 adagot terveznek kiosztani, melyek zsíroskenyérből, forró teából és konzervből állnak majd. A zsíroskenyerek elkészítésében középiskolás tanulók is a szervezet segítségére lesznek majd.

 

– Ezen felül meleg egytálétel osztását is tervezik, havonta két alkalommal, decemberben, januárban és februárban. Alkalmanként 100-100 adag étel kiosztása a cél, szintén a Klapka György utcai helyszínen, pénteki napokon. Az ételek elkészítését egri vállalkozók segítségével biztosítják, az osztásban pedig önkéntesek segítségére is számítanak majd. Ezen az osztáson már nem csak hajléktalanok jelenhetnek meg, hanem kisnyugdíjasok, nagycsaládosok, munkanélküliek, rászorulók is.

vöröskereszt-szerződés
Fotó: Mihály Péter / EgerInfo

A Vöröskereszt ezt a segítő tevékenységét már rég óta végzi. Elsőnek a melegétel osztást indították el 1992-ben, majd a hideg reggeli osztást 1997-ben. Egészen 2016-ig a reggeliosztást a szervezet a Hajléktalanokért Közalapítvánnyal, pályázat útján valósították meg, ám mivel 2017-től már nincs lehetősége a szervezetnek, így azóta saját forrásból, önkormányzati támogatásból és vállalkozók segítségével oldják meg. Fontos tudni továbbá, hogy a Vöröskereszt ezen ételosztások alkalmával a lehető legtöbbször ruhaosztást is szervez, ha ezt a lehetőségeik megengedik.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló