2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#egerplusz #eger #felújítás #ziffer sándor galéria

Eger új ékköve lehet: így néz ki a 150 millió forintból felújított Ziffer Sándor Galéria – FOTÓK

Keller Richárd 2021.06.25. 14:37

A Dobó István Vármúzeum gondozásában lévő ikonikus épület nemcsak kiállítóhely lehet, hanem civil szervezetek közösségi terévé is válhat a közeljövőben.

Hat hónap alatt újították fel kívül-belül a Kossuth Lajos utcában található Ziffer Sándor Galériát, amely alkalmassá vált állandó és időszakos kiállítások, valamint közösségi programok megrendezésére – hangzott el pénteken a sajtótájékoztatóval egybekötött projektzáró eseményen, melyen Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere is részt vett.

Az eseményen felidézték: a munkálatok a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően 2020 decemberében kezdődtek, a felújítás költségeibe a Dobó István Vármúzeum mintegy 38 millió forintos önerővel szállt be. A 150 millió forintos összköltségű beruházás részeként egy új bejárat is létesült a Kossuth Lajos utca felől, melyet egy elegáns behívó táblával tettek hangsúlyossá.

A vendégeket az épületbe belépve egy újonnan kialakított, impozáns fogadótér is várja. Megújultak a kiállítási paravánok, valamint a teljes épületgépészet és áthelyezték a vizesblokkot, mely kiegészült akadálymentes mosdó helyiséggel is.

A galéria, a szerkezet statikai megerősítését követően új burkolatot kapott, a falakat újrafestették, harmonikus, egységes tereket teremtve. A homlokzat teljes felújításának és kerítés elbontásának köszönhetően egy 21.századi, a városképbe jól illeszkedő épülettel gazdagodott a város.

A belső tereket – a Dobó István Vármúzeum javaslatait is figyelembe véve – az Osztrakon Kft. vezető építésztervezője, Somogyi Pál Ferenczy díjas okleveles belsőépítész tervei alapján alakították.

A Ziffer Sándor Galéria alkalmassá vált állandó és időszakos kiállítások, valamint közösségi programok megrendezésére. Hamarosan pedig egy hiánypótló képzőművészeti tárlatot, valamint a XXIV. Akvarell Trinállé zsűtizett alkotásait tekintheiuk meg az érdeklődők.

 

Tekintse meg a teljes galériánkat:

#GALLERY_120#

Fotók: Keller Richárd

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló