2021. April 14., Tibor

Eger ügye

#eger #koronavírus #járvány #szennyvíz

Koronavírus-helyzet Egerben: a szennyvíz alapján nem várhatunk változást

2021.4.7. 7:51

Országosan csak enyhén csökkent a vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízmintákban.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közlése szerint a 13. héten (március 29. és április 4. között) az elmúlt hetek magas szinten stagnáló eredményei után a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációja országosan enyhén csökkent. Azt is hozzátették ugyanakkor, hogy ennek ellenére a fertőzöttek száma továbbra is magas, ezért a továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása. A szennyvízben továbbra is a gyorsabban fertőző brit vírusvariáns dominál.

 

A Tisztifőorvos Facabook-oldalon megosztott térkép alapján azon városok közül, ahol eddig emelkedett volt a koncentráció, egyedül Szombathelyen volt olyan visszaesés, hogy már a mérsékelt kategóriába sorolják. Jelenleg ez az egyedüli város, ahol csökkenő tendenciát figyeltek meg. Egerben változatlan a helyzet: mérsékelt maradt a vírus örökítőanyagának koncentrációja a vízben, a tendencia pedig stagnáló. Mivel a szennyvízadatok jelemzően néhány nappal előre jelzik a fertőzésszámok esetleges változását, Egerben a legutóbbi eredmények alapján nem várható emelkedés vagy csökkenés.

04-07-szennyvíz

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló