2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Eger ügye

#eger #egri termál- és strandfürdő #strandszezon

A külföldi vendégsereg még hiányzik az egri strandról, de már beindulni látszik a szezon

Barna Benedek 2021.07.15. 11:38

A korlátozások július eleji feloldása óta egyre több a más városokból érkezett fürdőző.

 

Beindulni látszik a szezon mind időjárás tekintetében, mind a vendégforgalomban. Érezhetően megugrott a fürdőzők száma az elmúlt hétvégéken – mondta el a heol.hu-nak Bíró Kata, az Egri Termál- és Strandfürdő kommunikációs asszisztense.

A forgalmunk még mindig elmarad a járvány előtti időszakhoz képest, de bizakodunk benne, hogy a jó idő megmarad, és ez víz közelébe vonzza majd az embereket. Reméljük, hogy az augusztusi szabadságolások alatt sokan választják városunkat, illetve a fürdőt is

– tette hozzá. A látogatószámról elárulta, hogy péntektől vasárnapig vannak többen, és átlagosan 1500–2000-en érkeznek a fürdőbe.

 

Elmondta:

A strandon a fürdőzők száma 2019-ben 269 ezer volt, mely tavaly lecsökkent 158 ezerre. Az értékesítési bevétel a 2019-es 437 millió forintról 2020-ban 236 millió forintra apadt, ez 46 százalékos bevételkiesést jelentett.

2021 első fele nem hozott nagy változást 2020-hoz képest:

Idén július elejétől beszélhetünk némi javulásról, de még mindig hiányoznak a külföldi vendégek. Csak hogy érzékeltessük: 2019 első félévében 137 millió volt a jegypénztári forgalom. Ez a tavalyi első félévre lecsökkent 36 millió forintra, az idei első hat hónapban pedig 39 millió forint lett az eredményünk

– fogalmazott Bíró Kata.

 

A május 14-ei nyitást követően inkább az Egerben lakók vették igénybe a szolgáltatásaikat, és miuán július 3-tól nem kell védettségi igazolvány, egyre többen érkeznek más városokból is. A tapasztalatuk szerint láthatóan sokan használnak a szállodában kapott strandjegyet, és hallani külföldi szót is a strandon.

 

(Indexkép forrása: Egri Termál- és Strandfürdő / Facebook)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló