2023. október 1., Malvin

Eger ügye

#eger #önkormányzat #rendkívüli ülés #közgyűlés #földgáz

Gázügyben egységes volt az egri közgyűlés

Barna Benedek 2021.09.09. 18:38

Rendkívüli ülésen szavaztak a földgázbeszerzéssel kapcsolatos polgármesteri előterjesztésről.

 

Rendkívüli közgyűlést tartottak csütörtök délután Egerben. Az ülést Mirkóczki Ádám polgármester a város földgázbeszerzésével kapcsolatos ügyben hívta össze. Az indoklás szerint az önkormányzat 2021-2023. évi földgázenergia-beszerzésre kiírt közbeszerzési eljárása augusztus 31. napjával lezárult, és érvényes volt, ugyanakkor

az energiaárak rendkívüli emelkedése miatt fedezet kiegészítésre van szükség, a kiegészítésről a közgyűlésnek kell döntést hoznia.

Az ülésre a heol.hu beszámolója szerint tizennégy képviselő érkezett meg –nem volt jelen Mirkóczki Zita, Oroján Sándor, Kovács-Csatlós Tamás és dr. Pócs Alfréd –, így határozatképes volt a közgyűlés.

 

A polgármester elmondta, hogy a győztes ajánlattevő szombatig tudja fenntartani az ajánlatot, ezért kellett most rendkívüli közgyűlést összehívni. "A bizottsági ülésen felmerült, hogy ha az Evattal közösen zajlana ez a közbeszerzés, akkor olcsóbb lenne. A válasz az, hogy ezt nem lehet, mert törvénytelen. Az önkormányzat nem végezhet kereskedést, s az, ha a saját cégünknek továbbadjuk a földgázt, az annak minősül" – magyarázta a városvezető.

 

A jelen lévő képviselők teljes egyetértésben, kérdés nélkül megszavazták az előterjesztést. Így a döntés értelmében az önkormányzat évente 215 millió forintot költ földgázra, vagyis a következő két évre 430 millió forintos szerződést köt, ez eredetileg előirányzott 326 millió forintos fedezet helyett.

 

(Indexfotó: Szinok Gábor)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló