2021. augusztus 6., Berta Bettina

Eger ügye

Mirkóczki a rendkívüli jogrendről: Így is igyekszem majd mindenkinek a véleményét kikérni

2019.11.30. 00:00

Tavasszal a különleges jogkörrel felruházott polgármester több rendeletét kritizálták, Mirkóczki Ádám most azt mondja, hogy a fontos ügyekben közös döntésekre törekszik.

 

A koronavírus-járvány erősödése miatt a kormány kedd éjféltől ismét bevezette a rendkívüli jogrendet, amely a településvezetőket ruházza fel a különböző testületek, önkormányzatok vagy éppen a közgyűlés jogköreivel. Tavasszal a hasonló helyzetben Mirkóczki Ádám polgármester több olyan rendeletet is hozott, amelyeket a képviselők vitattak és kifogásoltak, ezért most a képviselők szeretnék megtalálni annak a módját, hogy ebben az időszakban is tudjanak egyeztetni a döntésekről.

 

Földvári Győző, az Egységben a Városért Egyesület frakcióvezetője a TV Egernek elmondta, szeretnék úgy megvitatni a kérdéseket, mintha közgyűlésre készülnének. Hamarosan döntenek arról, hogy ezt pontosan hogyan oldják meg, de a képviselő szerint ha a helyzet nem súlyosbodik, a frakció tagjai valószínűleg renszeresen találkoznak majd, a járványügyi szabályokat betartva.

 

 

A közgyűlésben mostanában több kérdésről hosszas vita folyt, és annak érdekében, hogy a követkető időszakban együttes döntés születhessen a fontos ügyekben, a képviselők a tervek szerint emailben egyeztetnek majd. A fideszes Bódi Zsolt azt nyilatkozta: úgy gondolja, hogy ő és képviselőtársai mindig kompromisszumkészek, a vitákba pedig a város és választókörzetük érdekében mennek bele. Hozzátette: szeretnék, ha a jövőben sokkal konstruktívabban tudnának együtt dolgozni a jelenlegi városvezetéssel.

 

A rendkívüli jogrendet 15 napra lehet kihirdetni, azután meg kell hosszabbítania az Országgyűlésnek. A kormány 90 napig szeretné érvényben tartani, és ha a Parlament ezt megszavazza, akkor az egri közgyűlés a közeljövőben nem ül majd össze. Mirkóczki Ádám ezzel kapcsolatban arról beszélt: hacsak nem sürgős döntésről van szó, akkor szeretné mindenkinek a véleményét kikérni, hogy elkerüljék azokat a vitákat, amelyek tavasszal voltak.

 

 (Indexkép: Szinok Gábor)

 

Orbán bejelentése: itt a kijárási korlátozás, bezárják a szórakozóhelyeket, ingyenes újra a parkolás

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló