2022. augusztus 13., Ipoly

Eger ügye

#egerplusz #eger #ráchegy #tehermentesítő út

Új, tehermentesítő utat építenek az egri Ráchegyen

Barna Benedek 2021.09.17. 12:27

Egyes utcák forgalmi rendjének megváltoztatása is felmerült, az elképzelésekről a lakosság véleményét kérik.

Az egri önkormányzat friss közleménye szerint megkezdték a Ráchegy tehermentesítő út építését.

 

"A tehermentesítő útra óriási szükség van, a városrész lakossága ugyanis az elmúlt évek során megnövekedett és ez a tendencia várhatóan tovább folytatódik majd a jövőben a különböző lakásépítéseknek köszönhetően. A fő problémát az jelenti, hogy a Szalapart utca környékéről jelenleg csak tetemes kerülővel lehetséges autóval eljutni a légvonalban egyébként szomszédos bevásárlónegyedbe. Viszonyításképp, a most épülő Rácliget lakóparktól légvonalban 960 méterre található a Tesco, viszont autóval ez az út 3,2 km, hiszen először egészen a Ráckapu térig el kell menni" – írja az Egri Napok Blog.

 

Ezt a helyzetet oldanák meg az említett lakópark szomszédságában épülő új úttal, mely az EgerInfo oldalon is megosztott tájékoztató szerint a Szalapart utcát köti össze a Töviskes téri körforgalommal. Kis kerekítéssel, mert az új út a trafótelep miatt valószínűleg nem a körforgalomba érkezik majd meg, hanem amellé nagyjából 80 méterre a Dr. Frank Mária utcára – jegyzi meg az egrinapok.hu. Az oldal cikke szerint a távlati tervekben egyébként szerepel ennek az útnak a folytatása is, egyszer majd egészen a Baktai útig.

rachegytehermentesito2

Az önkormányzati tájékoztatóból az nem derül ki, hogy a megkezdett építés mit is jelent pontosan, és egyéb részleteket sem közöltek az új útról. Azt viszont közölték, hogy rendelkezésre állnak engedélyes tervek, a költségvetési forrás megteremtése pedig folyamatban van. 

 

A közlekedési anomáliák – szabálytalan parkolás vagy a sokszorosára megnövekedett gépjárműforgalom – orvoslásához a lakosság véleményét, segítségét is kérik. A tájékoztatóban négy fő megoldási javaslatot sorolnak fel, mint opciót, ezekről október 15-ig lehet véleményt mondani:

 

A) A Szalapart utca egyirányúsítása északról dél felé

 

B) A Szalapart utca egyirányúsítása északról dél felé; a Könyök utca forgalmi rendjének részletes felülvizsgálata, és kedvező eredmény esetén a forgalmi rend megváltoztatása dél felől észak felé

 

C) A Szalapart utcában – ami egy gyűjtőút – a várakozási tilalom elrendelése

 

D) A Szalapart utca egyirányúsítása északról dél felé, a Kertalja utca forgalmi rendjének megváltoztatása délről észak felé

 

A lakossági véleményeket az önkormányzat és a körzet képviselője postai úton (3300 Eger, Dobó tér 2., Városüzemeltetési Iroda), illetve elektronikus úton is várják a varosuzemeltetesiiroda@ph.eger.hu e-mail címre.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló