2021. május 14., Bonifác

Eger ügye

#eger #kistályai út #munkásszálló

Év végére munkásszállóvá alakulhat az egykori kollégium az egri Kistályai úton

2021.04.19. 17:33

Kezdődik a munka.

2019 nyarán jelentette be Eger előző vezetése, hogy állam segítséggel 111 férőhelyes munkásszállót hoznak létre Egerben, ugyanis a Pénzügyminisztérium pozitívan bírálta el az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő (EVAT) Zrt. pályázatát. A Kistályai úti munkásszálló építésére végül tavaly novemberben írták ki a közbeszerzést.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az egykor a Szent Lőrinc Vendéglátóipari Iskola kollégiumaként funkcionáló épület átalakításának része a lapostető teljes felújítása, 54 szoba kialakítása, a teljes elektromos hálózat lecserélése, tűzjelzőrendszer kiépítése, az épület körüli járdafelületek, utak és parkolók felújítása, emellett a homlokzat a meglévő hőszigetelésre utólagosan még plusz 10 centiméternyi szigetelést kap.

A TV Eger friss riportjában arról számolt be, hogy hétfőn átadták a területet a kivitelezőnek, akinek év végére kell befejezni a munkát. A beszámolóban elhangzik, hogy eddig a járványhelyzet tett keresztbe a munkakezdésnek. Juhász Éva, az EVAT Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy szükségessé vált az egyes költségelemek átvizsgálása, Minczér Gábor alpolgármester pedig úgy nyilatkozott, hogy a 294 milliós beruházáshoz biztosított 92 millió forintnyi önerő előteremtése is nehéz volt az önkormányzatnak a jelen helyzetben.

 

Ahogy azt korábban megírtuk, Mirkóczki Ádám a 2019-es bejelentéskor, még polgármesterjelöltként bírálta a beruházást, és azt ígérte, ők munkásszállók helyett bérlakásokat fognak építeni. Ugyanakkor az előző városvezetéstől megörökölt projektet végig kellett vinniük. A polgármester tavaly úgy nyilatkozott az Egri Ügyeknek: próbálták elérni, hogy apartmanok, diákszálló vagy hostel létesülhessen, de az irányító hatóság nem engedte a változtatást.

 

Minczér Gábor alpolgármester hétfőn utalt rá: régebben felmerült, hogy kik veszik majd birtokba a munkásszállót, mivel más városokban külföldiek költöztek be. Ugyanakkor elmondása szerint helyi cégek, vállalkozások, hivatalok is megkeresték az önkormányzatot, és jelezték, hogy bővíteni szeretnének, és a plusz munkaerőnek szállás kellene.

 

További részletek a tévé riportjában:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló