2023. május 31., Angéla Petronella

Eger ügye

#eger #miskolc #kerékpárút #közbeszerzés #bükkalja

Egy lépés az Eger és Miskolc közötti bicikliút felé

Barna Benedek 2022.06.02. 13:19

A közbeszerzést már kiírták a kerékpárút megépítésére.

 

Egy lépéssel közelebb került a kivitelezéshez a Miskolc és Eger között, a Bükki Nemzeti Park déli oldalán létrejövő bicikliút. A két megyeszékhely között egy összesen 47,2 kilométer hosszúságú kerékpárút kivitelezését készíti elő egy, az európai közbeszerzési értesítőben megjelent felhívás – írta meg a Miskolci Napló a Magyar Építők cikke nyomán.

 

A kiírás 16 részprojektet határoz meg Miskolc felől Eger irányába haladva, egybevágóan a korábbi tervezői közbeszerzéssel, amely a Bükki Nemzeti Park déli oldalán határozta meg az útvonalat. A tervek szerint 32 kilométer hosszon teljesen új kerékpárút-nyomvonal létesülne, 10,75 kilométer hosszon felújítás lesz, míg 4,45 kilométeren a közutakon jelölnek majd ki biciklisávot, így jön létre az egybefüggő kerékpárút (a szakaszokról ITT lehet bővebben olvasni). A projekt fontos elemeként Bogács bekötését is belefoglalták a beruházásba.

pikrepo-com (5)
Fotó: pikrepo.com (Képünk illusztráció!)

A bicikliút építésével egy, a turisták és kerékpárral kirándulók számára vonzó északkelet-délnyugat útvonalat szeretnének létrehozni, arra építve, hogy a Bükkalja a történelmi emlékekben és természeti szépségekben egyaránt gazdag. Arról, hogy a megyeszékhelyeket összekötő bicikliút hogyan kapcsolódhat majd Egerhez, ebben a cikkünkben írtunk.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló