2022. augusztus 18., Ilona

Eger ügye

#egerplusz #eger #miskolc #kerékpárút

Megyeszékhelyeket összekötő bicikliút: így kapcsolódhat Egerhez a pályája

Barna Benedek 2021.08.04. 17:00

Már kijelöltek egy nyomvonalat az egri bekötésre.

Ahogy azt portálunk is megírta, több településen átívelő kerékpárút építése kezdődhet meg a közeljövőben, melynek két végpontja Miskolc és Eger lesznek. Az 56 kilométeresre tervezett kerékpárútnak a Heves megye határától a szomszédos megyeszékhelyig tartó útvonalát ebben a cikkünkben mutattuk be.

 

A TV Eger beszámolója szerint a miskolci szakaszra már megdták az építési engedélyt, az Egerbe vezető útvonal tervezett nyomvonalát pedig kedden délután járták be a szakemberek, az előkészítű munkát követően pedig indulhat ennek a résznek az esetében is az engedélyezési eljárás.

 

Szabó Martin, a a polgármesteri a városüzemeltetési iroda munkatársa elmondta, hogy a tervek szerint a kerékpárút

a Merengő, a Maklári, valamint a Kertész utcán megvalósuló szakaszokon fog becsatlakozni a városba.

Míg a város főépítésze, Kacsó János arról beszélt, hogy a végleges nyomvonal kijelölését követően vizsgálják majd, mindez milyen szabályozási tervet von maga után, hogyan érinti a költségvetést, emellett a településképi szempontokat is figyelembe veszik.

 

 

A kerékpárútnak a két város között lesznek nehezebb és könnyebb szakaszai, a lejtők és emelkedők dinamikusan változnak majd, és nagyon kevés helyen fog közutat érinteni, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen. Az alapelképzelés ugyanis az volt, hogy olyan tájakon haladjon keresztül a kerékpárút, ahol élvezet családi vagy baráti társaságban kerékpározni, minél kisebb balesetveszéllyel.

 

Egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy mikor indulhatnak a munkálatok, mindenesetre Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy akár már ősszel elkedhetik a bicikliút építését, és akkor jövőre elkészülhet.

 

(Indexfotó: pexels.com – Képünk illusztráció)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló