2024. május 27., Hella

Eger ügye

#egerplusz #eger #eger advent #mikulás

Ünnepi programok egri családoknak: pénteken Mikulás-est, szombaton fotózkodás a nagyszakállúval

Barna Benedek 2021.12.01. 18:05

Többféle ünnepi rendezvénnyel várják a gyermekeket és szüleiket a napokban.

 

A napokban több, a Mikulás ünnepéhez kapcsolódó családi program is lesz Egerben:

 

– Az Egri Lokálpatrióta Egylet, a Nagycsaládosok Egri Egyesülete és az Egri Kolping Család szervezésében és a Barankovics István Alapítvány támogatásával december 3-án, pénteken 17.00 órától Mikulás-estet tartanak Egerben, a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Az esemény beharangozójában azt írták, az ünnepi műsor mellett ajándékokkal is szeretnének kedveskedni gyermekeknek.

 

– Majd az Eger Advent programsorozat részeként

december 4-én, szombaton 10-től 16 óráiga Városháza Üvegtermébe, a "Jégpalotába", a Mikulás és Jégvarázs hősnője, Elza látogat el, hogy a legkisebbekkel és családjukkal fényképet készíthessenek.

A fotózkodás részletei a Facebook-eseményben olvashatók.

 

– December 4-én szombaton 10 órától a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban Mikulásvárót tartanak, sok meglepetéssel és a Kiskalász zenekar koncertjével. "Készítsetek egy igazi téli családi képet az óriási hógömbben! Gyere, találkozz te is a Mikulással, hozd el neki legkedvesebb dalodat vagy versedet!" – írják az esemény felhívásában. (Részletek ITT.)

 

– December 6-án hétfőn 16.00-kor a LISZI-ben a felsővárosi gyerekeket látogatja meg a Mikulás. (A Mikulással találkozni kívánó gyerekek szüleit kérjük, jelezzék részvételi szándékukat személyesen a LISZI-ben vagy e-mailben a egedi.barbara@ekmk.eu címen. A Mikulás a szülők által biztosított csomagot adja át a kicsiknek. A gyermekeknek szánt csomagokat kérjük december 3. péntekig – 9.00-16.30 óra között – leadni a LISZI-ben!)

 

– December 6-án, hétfőn 17 órától az Eger Advent keretében ad elő egy zenés-bábos Mikulás-váró mesét a Dobó téren a Színházikó Társulat, "Hull a hó, mesebeli álom" címmel. (Részletek a Facebookon.)

 

(Indexkép forrása: Eger Advent / Facebook)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló