2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#eger #kertész utca #játszótér

A lebontott egri Kertész utcai régi játszótér egyes elemei még menthetőek lehetnek

Barna Benedek 2021.08.10. 17:01

A legtöbb játszótéri elem fából volt, ezek elkorhadtak és végleg használhatatlanná váltak, de kettőt még felújíthatnak és máshol felállíthatnak.

 

Július végén elbontották a régi Kertész úti MATÁV-játszóteret, amely már évek óta nagyon rossz állapotú és balesetveszélyes volt. A TV Eger oldalán arról számoltak be, hogy a Városgondozás Eger Kft. munkatársai felmérik a játékokat és a rossz állapotú, de még használható eszközöket elszállítják felújításra, a korhadt játékokat pedig a szociális tűzifa programban hasznosítják.

 

Portálunk megkereste a bontással kapcsolatban a Városgondozást, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy miután a játszótéri elemeket önkormányzati megrendelésre elbontották, felszedték a betontörmeléket és az ütéscsillapító gumilapot, a földvisszapótlás és a parkosított környezet rendbetétele kezdődhetett.

 

Rákérdeztünk, hogy hány elem lehet menthető, illetve hogy van-e már terv a további hasznosításukra, hol állíthatják ki ezeket. A Városgodozás válaszában az állt:

A játszótéri elemek nagy része - mivel fából készült  - elkorhadt, használhatatlanná vált. Ami még megmenthető és a telephelyünkre beszállításra került, az egy db csúszda és egy láncos beülős hinta. Munkatársaink jelenleg vizsgálják a felújítás költségigényét, melyet az Önkormányzattal szükséges egyeztetni. Amennyiben a felújításra megrendelést kapunk, ezt követően fog eldőlni, hogy hová kerüljenek az elemek.

matavjatszo210726-169-768x432
Kép forrása: TV Eger

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló