2024. június 19., Gyárfás

Eger ügye

#eger #egri hulladékgazdálkodási nonprofit kft. #szemétszállítás #hulladék

Eger több utcájában is akadályozzák a szemétszállítást a rosszul parkoló autók

2021.03.11. 13:11

Az önkormányzat és a hulladékszállító cég közleményben hívja fel a figyelmet arra, hogy egyes helyeken azért marad ott a szemét, mert a kukásautó nem tud behajtani.

Eger önkormányzata és az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. közös közleményt adott ki csütörtökön, amelyben arról írnak, hogy a város több utcájában akadályozzák a szemét elszállítását a szabálytalanul parkolók.

A rosszul parkoló gépjárművek Eger több utcájában okoznak nehézséget a hulladék elszállításában, ugyanis akadályozzák a kukásautókat az adott utcába történő behajtáskor, így a kitett hulladék ott marad, a lakók pedig nehezen fogadják el a kialakult helyzetet, ami sokszor vita forrása. 

- fogalmaz a portálunkhoz eljuttatott közlemény.

A tapasztalatok szerint a problémával legérintettebb utcák: Agyagos utca, Bárány utca, Dayka Gábor utca, Kallómalom úti társasházak közötti részek, Mária utca, Rákóczi úton található társasházak előtti részek, Tavasz utca, Vízimolnár utca.

Noha a fenti utcák a legtöbb esetben személygépkocsival gond nélkül használhatóak, a város és az önkormányzati személyszállító cég arra hívja fel a figyelmet, hogy sajnos a gyűjtőjármű méretéből adódóan, a behajtás sok esetben nem lehetséges, mert az egyébként is szűk utcában parkoló autók nehezítik a behajtást.

szemeteskuka-pikrepo
Fotó: pikrepo.com (Képünk illusztráció)

A járatterv időpontjában, a parkoló autók miatt elmaradt szállítást, a gyűjtést végző dolgozók, a munkaidő végén, még egyszer megpróbálják elvégezni. Amennyiben az akadály még mindig fennáll, a gyűjtést a következő napokon ismételten megkísérlik pótolni, így látható, hogy Társaságunk két alkalommal is kísérletet tesz arra, hogy a hulladék a következő ürítés alkalmáig ne maradjon az edényzetben.

- írják.

 

A közlemény emlékeztet arra is, hogy a hulladékok adott napra történő kihelyezésében segít a tavalyi évben megjelent mobiltelefonos alkalmazás ’Egrihulladék’ néven, amelyben bárki megnézheti, hogy az adott utcában mikor szállítják a hulladékot és ezáltal  körültekintőbben parkolhat, megkönnyítve ezzel atársaság dolgozóinak munkáját is. Az applikáció célja, az ügyfelek tájékoztatása a rendszeres kommunális hulladékszállítás időpontjáról, település-utca pontossággal, valamint az ügyfeleket érintő hírek, hirdetmények eljuttatása. Kiegészítő szolgáltatásként, ha a felhasználó kéri, jelez a program az ügyfél részére a szállítás előtt 1-2 nappal a megadott időpontban, így kisebb eséllyel felejti el kirakni a hulladékot.

Ezúton kérjük a lakosságot, hogy ne akadályozzák a közszolgáltatás elvégzését! A közterület felügyelet szigorúan fellép ezekkel az autósokkal szemben!

- zárul a közlemény.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló