2024. július 25., Jakab Kristóf

Eger ügye

Itt a 21. század Egerben? Applikáció mutatja majd az egrieknek, hogy mikor vigyék ki a szemetet

2019.11.30. 00:00

Persze ehhez először le kell tölteni az appot, amely az illegális hulladéklerakók felszámolásában is segíthet Egerben.

 

Egy kattintással megtudhatjuk a hulladéktípusokra vonatkozó szállítási időpontokat, sőt, ha szeretnénk, értesítést, emlékeztetőt is kérhetünk, nehogy elfelejtsük a soron következő dátumot. Ehhez csak egy applikációt kell majd letölteni, amelyet most fejlesztettek ki az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és az önkormányzat megbízásából.

 

Az új applikációt kedden mutatták be sajtótájékoztatón, ahol Nagy Mihály, az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a TV Egernek elmondta, sokszor szembesülnek azzal a problémával, hogy a lakosok panaszkodnak, mert szerintük nem vitték el az általuk kihelyezett szemetet, miközben a cég munkatársai elmentek a megadott címre, ám ott nem találtak kihelyezett hulladékot. Ez azért is történhetett, mert nem időben tették ki a lakosok szemetet. Ezt a problémát is lehet orvosolni az applikációval, amely jelzi, hogy mikor kell kitenni a hulladékgyűjtő edényt – hangsúlyozta az ügyvezető.

 

Az applikáció az illegális hulladéklerakatok felszámolásában is segítség lehet, hiszen így a telefonunk segítségével elég csak megjelölni a szemétkupac helyét, az bekerül a rendszerbe, így a Városgondozás azonnal tud lépni.

 

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: egy ilyen applikáció is fontos eszköze annak, hogy folyamatos jelzéssel éljenek a felek egymás irányába. A polgármester szerint egy másik hasonló lépés lesz majd az elektronikus népszavazás elindítása.

 

 

Szemét hátán szemét: az utóbbi időben több egri utcában felhalmozódott az illegális hulladék - VIDEÓ

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló