2024. június 19., Gyárfás

Eger ügye

#egerplusz #eger #zebra #maklári út #lajosváros

Három új zebrát kap Eger: mutatjuk, melyik utcákra festik fel a fehér csíkokat

Barna Benedek 2021.05.11. 10:09

Két kereszteződésben jelölnek ki újabb gyalogátkelőket.

Összesen három új gyalogos-átkelőhely kijelölésének engedélyét tette közzé a Heves Megyei Kormányhivatal május 10-én. Az új átkelőkből kettő a Maklári hóstyába, egy pedig a Lajosvárosba kerül a tervek szerint – szúrta ki az Egri Napok Blog.

 

Az oldal cikke szerint a lajosvárosi zebra az új óvoda mellé érkezik, a Pozsonyi és Ifjúság utcák kereszteződésébe, utóbbi utca burkolatára felfestve. Az átkelő a legkisebbektől a legnagyobbakig sokakat segít majd, hiszen az említett óvoda mellett erre vezet még az út egy kollégiumba, egy jellemzően fiatal családosok lakta lakóparkba és a Lajosvárosi temetőbe is – jegyzi meg az egrinapok.hu.

 

A másik két átkelőhelyet a Hadnagy utca és Maklári út kereszteződése fogja kapni. Mindkét utca felületére kerül egy-egy zebra. Az egyik átkelő a Maklári út 65. számhoz csatlakozik majd, itt szükség lesz egy rövid járda építésére is. A páros oldalra pedig új forgalomkorlátozó oszlopok kerülnek, megakadályozandó a környéken közlekedők járdán parkolását.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló