2024. április 13., Ida

Eger ügye

#egerplusz #eger #dobó istván vármúzeum #koncert #alkotás #gárdonyi-emlékév

Koncertek sorával vár az egri Gárdonyi Napok

Barna Benedek 2022.08.05. 14:37

Családi programok is lesznek a Gárdonyi emlékévhez kapcsolódóan.

 

A következő napokban rengeteg program lesz a Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulója alkalmából hirdetett emlékévhez kapcsolódóan: hétvégén tartják meg a Gárdonyi Pikniket, jövő héten pedig jön a Gárdonyi Napok, amely jó pár koncertet tartogat.

 

A piknik apropója az író születésnapja (augusztus 3-a), ennek tiszteletére látják vendégül a helyieket és a turistákat a Gárdonyi Géza Emlékház kertjében augusztus 6-án, azaz szombaton.

 

"Játszóházak, kézműves és tárgyalkotó foglalkozások, bábjáték, rendhagyó tárlatvezetések és családi irodalmi játékok, vetélkedők várják az érdeklődőket. Este a felnőtteket egy irodalmi teraszon látjuk vendégül, ahol Kamarás Iván és Balla Eszter színművészek tolmácsolják Gárdonyi Géza műveit. Az előadást követő baráti beszélgetést születésnapi torta és bor teszi különlegessé" – olvahatjuk a beharangozóban a város turisztikai oldalán.

 

A részletes programbeosztás és további információk ITT olvashatók.

Gárdonyi piknik PLAKÁT

A Gárdonyi Napok augusztus 8-án (hétfőn) veszi kezdetét, és augusztus 12-ig (péntekig) fog tartani. Ennek keretében lesz egy Egri csillag túra a regényből és filmből ismert legfontosabb helyszínek bejárásával, és különleges városnéző sétákat is tartanak, de az igazi hangsúly a koncerteken lesz, fellép többek között Hobo, Dés László, a Roy és Ádám trió és Szabó Balázs Bandája.

 

Alább megtekinthető a rendezvénysorozat plakátja, a részlekről pedig ITT lehet olvasni.

Gárdonyi napok plakát

A fiatalabbaknak is szeveznek programokat: szintén az emlékévhez kapcsolódik a Gárdonyi MeseKert programsorozat, amely augusztus 10-től 12-ig, azaz szerdától péntekig fog tartni. Ennek keretében tartanak kézműves foglalkozásokat és tárlatvezetéseket, valamint lesznek a gyermekeknek szóló koncertek is. További részletek ITT olvashatók a MeseKertről.

 

A fentieken túl a napokban, augusztus 8-10-ig (hétfőtől szerdáig) a Várműhelyben Tűzzománc Alkotónapok lesznek, amelyeken mindenki megismerkedhet az ötvösség több ezer éves múlttal rendelkező díszítő technikájával, a zománcozással. 14 éves kortól, középiskolásoknak és felnőtteknek is ajánlják. Bővebben a Vármúzeum honlapján lehet olvasni az alkotónapokról, IDE KATTINTVA.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló