2021. March 3., Kornélia

Eger ügye

Koronavírus – Közel 60 fő van karanténban egri egyetem dolgozói és hallgatói közül

2020.11.4. 16:22

Többeknél a teszt igazolta a fertőzés jelenlétét.

 

Az Eszterházy Károly Egyetem három campusán (Eger, Jászberény és Sárospatak) több mint 6300 hallgatóval indult el az oktatás 2020 szeptemberében – mondta el az intézmény november 3-án, a Csillagászati Múzeumban megtartott sajtótájékoztatóján Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor.

 

Az őszi félév csak a levelező tagozatosok számára kezdődött távoktatással – a személyes megjelenést igénylő kurzusok kivételével –, a nappali tagozatos hallgatók számára jelenléti oktatás zajlik. Ugyanakkor az egyetem kidolgozott egy járványügyi eljárásrendet a védekezés érdekében.

 

Az idei őszi nyílt napot online bonyolították le, a december végén kezdődő vizsgaidőszakban a tervek szerint a vizsgákat az aktuális járványügyi helyzetnek megfelelően személyes jelenléttel vagy online módon szervezi az intézmény.

 

Fotó: Balogh Tibor

 

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona közölte: az egri campuson 25 oktató illetve dolgozó kolléga tartózkodik háziorvosi vagy hatósági megfigyelés alatt, 7-en igazolt pozitív eredménnyel. A hallgatók közül 27 érintett, 14-en fertőzöttek.

 

Jászberényben 3 olyan hallgatóról tud az egyetem, akiknek pozitív lett a tesztje, rajtuk kívül nincs más karanténban. Sárospatakon egy dolgozó rendelkezik pozitív koronavírusteszttel, illetve egy hallgató várja az utazás miatti karantén feloldását.

 

Összesen tehát 57 személy van karanténban az egyetemi dolgozók és hallgatók közül, 25-en pozitív vírusteszttel. 

 

(Indexkép: Wikipédia)

 

A Miskolci Egyetem átáll a távoktatásra

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló