2024. április 13., Ida

Eger ügye

#mirkóczki ádám #eger #eger se #foci

Mirkóczki Ádám: Nincs többé Eger SE és DVTK

Barna Benedek 2021.09.05. 08:23

A polgármester nyílt levélben jelentette be, hogy véget ér az egri klub Diósgyőrrel való együttműködése.

 

Az Eger és a Diósgyőr évekkel ezelőtt kötött szoros együttműködési megállapodást, Mirkóczki Ádám polgármester azonban most közölte, hogy ennek vége. Ezt a bejelentést városvezető ezt az Eger SE szurkolói honlapján megjelent nyílt levelében tette, amelyet az Agriasport idéz. 

 

"Elérkezett a drasztikus lépések ideje! Két éven át türelmes voltam, két éven át le tudtak arról beszélni, hogy meglépjem azt, amit szívem szerint a polgármesterségem első napján, ha úgy tetszik “nulla-nullánál” megléptem volna. Hittem, bíztam, vártam. Kár volt az elvesztegetett időért" – írja Mirkóczki Ádám, hozzátéve: az elmúlt hetek, hónapok eseményei érlelték meg a döntést.

Nincs többé Eger SE és DVTK. Nincs többé “egri alattvalók” és “diósgyőri nagyurak”. Elég volt! Vagyunk annyira tehetségesek mi is, hogy ne mások mondják meg, mi a jó nekünk. Egriként nem tűrhetjük tovább, hogy a Egerhez semmi közük emberek diktáljanak nekünk!

– fogalmazott.


A városvezető megjegzi, hogy lehetett volna ez egy jó együttműködés, és hogy nem így alakult, az szerinte azért történt, mert a DVTK vezetése nem látta be, hogy "mások a céljaink, mások a realitásaink". Emiatt Mirkóczki Ádám sajnálatát fejezte ki, de hozzáteszi, hogy ő egri szurkolóként és polgármesterként az egrieknek és a 110 éves múlttal rendelkező egri focinak tartozik felelősséggel.

Megteszem hát, amit meg kell tennem: befejeztük a Diósgyőrrel! Szívből kívánok nekik sok sikert, eredményes bajnokságot, büszke szurkolóiknak egy jó csapatot, de Eger rovására Egerben nem nyerészkedhetnek tovább!

– írja, majd azzal folytatja, hogy azt szeretné, hogy Egerben az egriek döntsenek, a fociban is.

S ha az az ára a középtávú előrelépésünknek, hogy most vissza kell lépnünk kettőt, akkor ezt fogjuk tenni!

Mirkóczki szerint lehet, hogy nem lesz egyöntetű támogatása ennek a döntésének, de szerinte "idővel be fogja látni mindenki, hogy Eger nem szorul ígérgető, de ígéreteit be nem tartó mentorra". 

 

Levele végén hangsúlyozza: "A gyerekek edzéséről, játékáról, edzőkről, stábtagokról a jövőben is gondoskodunk. A csapatunk remélem mellénk áll és róluk is gondoskodni tudunk."

 

Az együttműködés befejezésével kapcsolatos részleteket későbbre ígérte a polgármester.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló