2024. március 28., Gedeon Johanna

Eger ügye

#egerplusz #eger #érsekkert #futópálya

Kezdődhet a futókör építése az egri Érsekkertben: átadták a területet a kivitelezőnek (VIDEÓ)

Barna Benedek 2021.08.05. 13:40

A munka az Egri Bikavér Ünnepet nem fogja zavarni.

Ahogy azt az Egri Ügyek is megírta, július végén jelentették be, hogy hamarosan elkezdődhet az érsekkerti futókör építése, miután megtörtént a vállalkozói szerződés aláírása.

 

Az 1330 méteres rekortán futópálya a második leghosszabb lesz az országban (a vidéki futókörök között pedig a leghosszabb, hiszen csak a Margit-szigeten található fogja felülmúlni hosszúságban). Bruttó 95 millió forintból valósulhat meg, részben önkormányzati forrásból, részben az Aktív Magyarország program keretén belül elnyert pályázati pénzekből.

 

Csütörtökön délelőtt átadták a munkaterületet a kivitelezőnek, így már elkezdődhetett a nyomvonalának kijelölése (a jelenleg is használt futókör mentén halad majd a rekortán sáv, a tervét ebben a cikkünkben mutattuk meg). A munkálatok várhatóan jó idő esetén hatvan nap alatt fognak befejeződni, vagyis október elejére megépülhet a pálya.

 

A TV Eger beszámolója szerint csütörtökön, a terület átadásakor tartott sajtótájékoztatón Mirkóczki Ádám polgármester elmondta: a beruházás nem akadályozza majd az Egri Bikavér Ünnep megtartását, ugyanis annak helyszíne nem érinti a munkaterületet.

 

Emellett a városvezető arról is beszélt, hogy a strandról a Eger-patakba folyó melegvizet hasznosítva fűtenék is a pályát, ehhez a plusz forrást az önkormányzat biztosítaná.

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló