2024. február 24., Szökonap

Eger ügye

#eger #járvány #koronavírusteszt #adomány

Adomány az egri intézményeknek: több százezer forintból vehetnek koronavírus-teszteket

Barna Benedek 2022.02.04. 17:23

Az Egységben a Városért Egyesület adományszámláján maradt összeget ajánlották fel a célra.

 

Az Egységben a Városért Egyesület (EVE) 2020 tavaszán nyitott adományszámlát a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos felajánlásoknak. A számlára több millió forint érkezett, az adományozók között egyaránt voltak magánszemélyek, cégek és szervezetek.

 

A befolyt összegből jótékonysági szervezeteket támogattak, többek között a Magyar Vöröskereszt Heves megyei szervezetét, akik ebből az összegből több ezer segélycsomagot juttatott el az arra rászorulóknak, valamint aktívan részt vettek a vírus elleni küzdelemben véradások szervezésével, tesztelésben való részvétellel. Továbbá 200 élelmiszercsomag is készült, ezeket egri rászoruló családok kaptak meg. Ezúton is köszönjük még egyszer azoknak, akik segítettek.


Az EVE Facebook-oldalán pénteken közölték:

a fennmaradó összeget, összesen 872.500 forintot most Eger intézményrendszerének ajánlják fel a járvány megelőzésével kapcsolatos feladatokra.

 

 

Hangsúlyozták: a járvány további megfékezése szempontjából a legfontosabb, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű teszt álljon rendelkezésünkre.

Célunk, hogy városunk intézményeiben, különösképpen a szociális intézményeinkben, az óvodáinkban és bölcsődéinkben biztosítsuk a tesztelés lehetőségét az önkormányzat bevonásával. Nemcsak a védettség számít, hanem a megelőzés is.

– zárul az egyesület közleménye.

 

(Indexfotó: pixabay.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló