2021. november 28., Stefánia

Eger ügye

#egerplusz #eger #kiállítás #eszterházy károly katolikus egyetem #kepes intézet #kortárs művészet

Éljen a kortárs művészet! Festő szakos egyetemisták munkáit állították ki az egri Kepes Intézetben – VIDEÓ

Barna Benedek 2021.10.17. 19:04

Megnyitott a III. Szín-Biózis tárlat.

 

Itthon 2002 óta ünnepeljük minden évben a Magyar Festészet Napját október 18-án, ami Szent Lukács, a festők védőszentjének névnapja. Ilyenkor országszerte nyílnak a kortárs művészek munkásságát bemutató alkalmi kiállítások.

 

Egerben ehhez az ünnephez kapcsolódóan harmadik alkalommal rendezik meg a Szín-Biózis névre keresztelt tárlatot a Kepes Intézetben. A kiállításon az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Képzőművészeti Tanszékének festő szakos hallgatói mellett évről évre más művészeti felsőoktatási intézmények tanulói is bemutatkoznak munkáikkal. Ebben az évben a Képzőművészeti Egyetem festő hallgatóit hívták meg.


A kiállításon bemutatott munkák igazán frissek, hiszen nemcsak, hogy kortárs, feltörekvő művészek anyagairól an szó, de nekik is a legújabb munkáikat tekinthetjük meg, gyakran itt először – írja a tárlatról írt beharangozójában a magyarorszagom.hu.

 

A héten tartott kiállításmegnyitóról a Líceum Televízió is beszámolt:

 

 

A tárlat október 29-éig tekinthető meg, a Kepes Intézet nyitvatartási idejében. Aki esetleg nem tud személyesen ellátogatni a kiállításra, annak anyagát online is megtekintheti.

 

(Indexkép forrása: Fine Arts Eger / Facebook)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló