2021. december 7., Ambrus

Eger ügye

#egerplusz #eger #bródy sándor megyei és városi könyvtár

Erdély és a görög-perzsa háborúk elevenednek meg az egri könyvtárban

Barna Benedek 2021.11.15. 15:21

Előadásokkal, nyelvi és irodalmi programokkal várják az érdeklődőket.

 

A november 13-án ünnepelt magyar nyelv napja alkalmából az egri Bródy Sándor Könyvtár és az Egri Nyelvművelő Kör plakátkészítő versenyt hirdetett általános és középiskolás diákok részére, melynek témája: „Meleg szeretettel függj a hon nyelvén.” (Kölcsey Ferenc)

 

A beérkezett plakátokat zsűri bírálja el, emellett a legtöbb szavazatot elnyerő pályaművet közönségdíjjal jutalmazzák. A közönségdíj odaítéléséhez várják az olvasók voksait november 17-ig. Egy szavazáskor csak egy pályaműre lehet szavazatot leadni, de többször is lehet érvényesen szavazni (IDE KATTINTVA lehet voksolni online). Az eredményhirdetésre november 18-án, csütörtökön 15.30-tól kerül sor a könyvtárban. 

 

A verseny mellett több programot is hirdettek november közepére:

 

– November 16-án, kedden 16.30-tól Német klub lesz, a beszélgetőtárs Herbert Wolff. Az esemény ingyenes nyelvgyakorlási lehetőséget biztosít barátságos környezetben, kötetlen módon. 

bródy-mti-komka-
Fotó: Komka Péter / MTI

– November 16-án kedden 17.00-tól "Versekben és zenében tündöklő Erdély" címmel tartanak zenés irodalmi estet a Dsida Jenő Baráti Kör és a Bródy Sándor Könyvtár szervezésében. Bevezetőt mond: Lisztóczky László József Attila-díjas irodalomtörténész; közreműködik: Jónás Zoltán előadóművész, Ungvári P. Tamás előadóművész, Fekete Borbála énekművész, Varga Kornél gitárművész, Okos Tibor, a Népművészet Ifjú Mestere. (További részletek a könyvtár honlapján).

 

– November 17-én szerdán 16.30-tól a "Sorsfordulók – Sorsfordítók – Történelmi szemelvények" sorozat részeként "Themisztoklész, a görög–perzsa háborúk hőse" címmel Dr. Bajnok Dániel adjunktus tart előadást. (Részletek a könyvtár oldalán.)

 

– November 18-án, csütörtökön 14.00-tól tartják a "Tea and talk!" című programot, amely az angol nyelv gyakorlására ad lehetőséget Cutland-Molnár Erikával.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló