2021. december 6., Miklós

Eger ügye

#egerplusz #eger #bródy sándor megyei és városi könyvtár

Nagy Könyves Beavatás: folytatódik az egri könyvtár kreatív olvasásnépszerűsítő játéka

Barna Benedek 2021.10.19. 14:19

Hajrá, könyvmolyok!

 

"Szerinted az olvasás magányos dolog? Csak akkor, ha egyedül teszed!" – ezekkel a gondolatokkal indult útjára a Bródy Sándor Könyvtár szervezésében A Nagy Könyves Beavatás játék hatodik évada. A kihívás online zajlik 2021. november 7-től, 2022. március 27-ig a nagykonyvesbeavatas.hu oldalon, ahol részletesen lehet tájékozódni a játék és a jelentkezés menetéről (itt lehet regisztrálni is november 7-ig).

 

A játék Veronika Roth: Beavatott könyvére épül, így a játékosok bekerülnek a könyvben szereplő hat csoport valamelyikébe. Így lehetnek Barátságosak, Bátrak, Csoportnélküliek, Elfajzottak, Műveltek, Őszinték.

 

Az elmúlt évek alatt kiderült, hogy az olvasás közösségi élmény is lehet, csapatmunka, fantasztikus őrület, amely hónapokon keresztül fogva tart, lebilincsel, ott van a gondolatainkban, és mindig nagyon szomorú, amikor véget ér. Akár egy jó könyv esetében.

 

És hogy miről szól a játék?

 

Először is kell egy csapat, amelynek tagjai 14 és 19 év közöttiek, minimum 2, maximum 5 főből állhat. A csapatok egy tematikusan válogatott olvasmánylistából, a Könyvválasztóból választhatják ki azokat a történeteket, amelyekhez könyvajánlót írnak. Hónapról hónapra egy-egy kreatív feladat elkészítése is a játék része lesz.

 

Az elmúlt évek legizgalmasabb feladatai közé tartozott a könyvtrailer készítés, borító újratervezés, kalligram rajzolás, messengeren üzenhettek kedves vagy kevésbé kedves regényhősöknek, illetve a játékosok kedvük szerint folytathatták vagy változtathatták meg a kiválasztott könyv végét. A fordulók között Kis Könyves Kalandozásokban is részük lehet a játékosoknak, illetve a Grátisz játékban extra pontokért folyik a küzdelem.

 

 

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség által támogatott játék végén értékes nyereményekkel díjazzuk a „Legkreatívabb feladatot” és a „Legjobb könyvajánlót” megalkotó csapatokat, de mindannyian tudjuk, hogy a játék értéke nem a díjakban rejlik, hanem a közös munka alatt átélt élményekben.

 

A Nagy Könyves Beavatás egy lehetőség találkozni a könyvekkel, az olvasmány élményével, egymással, a könyvtárral, de lehetőség beszélgetésekre, új barátságok születésére, illetve a könyvek megismerésén túl egymás és önmagunk felfedezésére.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló