2023. december 9., Natália

Eger ügye

Eger a magyar Athén? – Európa kulturális fővárosa lehetünk

Egri Ügyek 2019.11.30. 00:00

A döntéshozók is eszméltek, Eger városvezetője és országgyűlési képviselője csütörtökön bejelentette, hogy Eger is indul az „Európa Kulturális Fővárosa” címért. Mi már egy ideje cikkezünk a témában, öröm látni, hogy történik előrelépés az ügyben.

 

Eger városa korábban pályázott az Európa kulturális fővárosa címre, de sajnos nem nyerte el a lehetőséget. Akkor egy pályázati anyag készült és akarat is volt a megvalósításra. Most újra lehetőség nyílik arra, hogy magyarországi városok pályázzanak a kulturális főváros címre, ugyanis 2023-ban Magyarország egyik városa lehet a cím büszke tulajdonosa. Erről már egy ideje elindítottunk egy cikksorozatot, egy általános bevezető után megszólítottuk Eger két alpolgármesterét, Martonné Adler Ildikót és Rázsi Botondot, egy képviselőt, Komlósi Csabát, illetve egy turisztikai szakember, a helyi viszonyokat is jól ismerő civil is kifejtette nálunk a véleményét. Ezt követően külön öröm számunkra, hogy a város polgármestere és országgyűlési képviselője is úgy gondolta, megéri elindulni a pályázaton. Habis László és Nyitrati Zsolt az alábbi bejelentést tette közzé csütörtöök délelőtt netes felületein:

 

"Tisztelt Egriek, magyar és európai polgárok!

 

A mi otthonunk Magyarország egyik legszebb városa, amely anno az egész európai kultúra védőbástyáját jelentette. Sokszor mondták már, hogy Eger a „magyar Athén”.

 

Az elmúlt években megújítottuk a belvárosunkat, megóvtunk az enyészettől jelentős történelmi értékeket, renováltuk szép épületeink sorát, megtaláltuk az egri fürdőkultúra fejlesztésének lehetőségét is. Még inkább vonzóbbá tettük hazánk egyik barokk gyöngyszemét az egriek és az ide látogatók számára.

 

A Modern Városok Program keretében egy sor olyan fejlesztés valósulhat majd meg, amely nemzeti, európai szinten is kiemelkedő lehet: összeköttetés az autópályával, az egri vár rekonstrukciója, a Nemzeti Úszó-és Vízilabda Központ megépítése.


Az Egerben élők mindig is büszkék arra, hogy a városuk milyen múlttal rendelkezik és, hogy ezerféle értékkel bír.

Hiszünk a további fejlődésben, a jövő sikereiben is.


Ezt szeretnénk mindenkinek megmutatni!

 

Mindezek miatt a mai napon kezdeményezzük, hogy szeretett városunk Eger is induljon az „Európa Kulturális Fővárosa” cím elnyeréséért!

 

Hajrá, Eger!

 

Habis László, Eger polgármestere és Nyitrai Zsolt, Eger országgyűlési képviselője

Eger, 2016. február 18."

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló