2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#egerplusz #díjátadó #békatutaj egyesület

Díjmámorban úszhat Eger egyik legmenőbb egyesülete

Szabadi Szabolcs 2021.11.28. 18:27

A siófoki Aktív Magyarország Korszaknyitó konferencián két díjjal is elismerték a Békatutaj Egyesület munkáját. A már korábban kihirdetett, de a napokban átadott Év Kilátója díj mellett az Aktív Magyarországért-díjjal is kitüntették az egri szervezetet.

A szervezet közleménye szerint az Aktív Magyarországért-díj odaítélésekor a zsűri értékelte, hogy a Békatutaj túráin keresztül az elmúlt tizenöt évben sok ezer embert ösztönzött arra, hogy a szabadidejét aktívan töltse.

 

resizeDSC05459 (1)

A túraszervezésen felül az egyesület társadalmi munkája is kiemelkedő. Évenként szervezik meg szemétszedési akciójukat a Tisza-tavon, melynek során a tó legeldugottabb szegleteit is mentesítik az emberi civilizáció által hátrahagyott hulladéktól.

Utazásaik során keletkező üvegházhatású gázokat rendszeres faültetéssel kompenzálják, mely projektjük 2019-ben elnyerte az MTÜ által alapított CheckINN GREEN-díjat. 2021-ben pedig olyat alkottak, amely igazán példaértékű és talán példátlan is az országban, ugyanis az Egyesület a Tisza-tavon két, kizárólag vízi úton megközelíthető kilátót épített, melyek közül az egyiket az Év Kilátójának választotta meg a közönség az idei évben. Azonban az építészeti műtrágyák létrejöttén felül az Egyesület közösségszervező ereje is páratlan, ugyanis 15 helyi szolgáltatót összefogva – akik rendszeres pénzadománnyal vagy saját emberi erővel támogatva – sikerült megoldaniuk a kilátók hosszú távú állagmegóvását is – áll a közleményben.

 

Az aktív turizmus területén végzett kiemelkedő munkát az idei évtől kezdődően már az állam is elismeri, hiszen az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kezdeményezésére a miniszterelnök kabinetfőnöke megalapította az Aktív Magyarországért-díjat. Ezt a díjat olyan természetes és jogi személyek kaphatják, akik az aktív életmód és kikapcsolódás területén példamutató, illetve kiemelkedő tevékenységet végeztek. A díj évente legfeljebb öt fő részére adományozható, akik az emlékplakett és az adományozást igazoló oklevelen felül 1 millió forintos pénzjutalomban is részesülnek.

 

resizeDSC05455 (1)

Meghatóan nagy megtiszteltetés ért minket. Biztosak vagyunk benne, hogy ebben az országban számos magánszemély és civil szervezet van még, aki ezt a díjat legalább annyira megérdemelte volna mint mi, ennek ellenére nagyon-nagyon büszkék vagyunk rá. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki az elmúlt években bármit is hozzátett ehhez a sikerhez. Gondolunk itt az összes jelenlegi vagy korábbi túravezetőnkre, és minden önkéntesre, aki munkával vagy anyagilag támogatta a céljainkat

– közölte a díjak kapcsán Hajdú Dániel, az egyesület elnöke.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló