2022. augusztus 13., Ipoly

Eger ügye

#eger #császár zoltán #közgyűlés #tinódi lantos sebestyén

Császár Zoltán még mindig unja Tinódit, a mostani közgyűlésen viszont már meg sem hallotta (VIDEÓ)

Domán Dániel 2021.07.02. 12:41

Noha még mindig a Summáját írom dallamára nyomják a gombot az egri képviselők, a tanácsnok a végén felállt és megköszönte, hogy nem csendült fel a zene.

Császár Zoltán tavaly novemberben, a különleges jogrend előtti utolsó, 12 órás közgyűlés során dobta fel az egyébként feszült hangulatot. A fárasztó nap után a közéleti veterán felállt, és nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy neki elege van Tinódi Lantos Sebestyén krónikájából.

Én személy szerint nagyon szeretem ezt a győzelemről szóló dallamot, de egyszerűen nálam már betelt a pohár. Írjunk már ki egy pályázatot, hogy valaki egy rövid önkormányzati szignált vagy dallamot javasoljon, ami hasonlóan méltóságteljes és szép. Nem tudom, másnál hogy van, amikor én meghallom, kiráz a hideg. Ez már elavult, le kell cserélni. Jó volna, ha egy kicsit felfrissülne itt a hangulat.

 

8 hónap után az egri képviselő testület újra közgyűlést tartott. Az elmúlt hónapok politikai ütközeteinek köszönhetően a szerepek meglehetősen átrendeződtek, bár vitákból most sem volt hiány. Aki figyelemmel követte, az észrevehette, hogy hosszú évek után Császár Zoltán felülhetett a pulpitusra, ahol általában a szűk városvezetés szokta a székét elfoglalni, azaz a polgármester, az alpolgármesterek és a jegyző. Az elmúlt két évben viszonylag sűrűn cseréltek helyet a képviselők, bár az előző városvezetés alatt volt, hogy a Fidesz frakció legjava ebben a sorban üldögélt.


Megeshet, hogy a legutóbbi közgyűlés végén Császár Zoltán új "pozíciója" miatt teljes eufóriától megrészegülve  szólalt fel. Szeretett volna valamit közölni a testülettel, de azt inkább nem tette, helyette megköszönte azt, hogy végre nem hallotta Tinódi pár másodperces dallamát. Arról a szignálról van szó, amely akkor csendül fel, amikor a képviselő-testület az előterjesztésekről szavaz. Azonban a Summáját írom dallamocskát majdnem minden szavazásnál hallhatta a testület, így többen nem is értették, hogy miről is beszél Császár képviselő úr.

 

Megeshet, hogy remek színészi tehetségét akarta megvillantani és végtelen iróniával keretet adni a tavalyi felszólalásának, de az is lehet, hogy komolyabb gond áll az ügy hátterében. Tavaly javaslatot is tett, hogy akár a hivatal pályázatot is hirdethet egy új szignálra, amelyre Mirkóczki Ádám polgármester is nyitott lenne. Hogy végre tizenévek után hallhatunk-e új dallamot a szavazások előtt, arra választ nem kaptunk, Eger azonban türelmesen VÁR.

 

Császár úr felszólalását mindenestre összefoglaltunk, íme:

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló