2021. október 26., Dömötör

Eger ügye

#egerplusz #eger #egri vár #dobó istván vármúzeum

Családbarát Múzeum lett az egri Dobó István Vármúzeum

Barna Benedek 2021.09.28. 13:35

Három évig használhatja a címet az intézmény.

 

2021-ben immár második alkalommal díjazták a családok minőségi időtöltésére kiemelt figyelmet fordító muzeális intézményeket. A Családbarát Múzeum elismerő címeket Dr. Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkártól vehették át öt hazai intézmény képviselői a Múzeumok Őszi Fesztiválját megnyitó eseményen hétfőn, a Gödöllői Királyi Kastélyban – számolt be az oszifesztival.hu.

 

Családbarát Múzeum elismerésben részesült az egri Dobó István Vármúzeum, a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményei – Pannonia Reformata Múzeum, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény, valamint az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. 

 

Az egri intézmény részéről Szalainé Király Júlia közművelődési és múzeumpedagógiai osztályvezető vette át a Dobó István Vármúzeum Családbarát Múzeum tanúsítványát. A címet a kihirdetés napjától három éven keresztül használhatják.

csaladbarat-muzeum_dsf1876

A Családbarát Múzeum kritériumrendszert a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ vezetésével dolgozta ki 2019-ben egy szakértői csoport. A kritériumrendszert olyan családokkal foglalkozó civil szervezetek is véleményezték, mint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, az Egyszülős Központ, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Fiatal Családosok Klubja.

 

(Kép forrása: Dobó István Vármúzeum; Indexfotó: Egri vár Facebook-oldala)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló