2021. March 3., Kornélia

Eger ügye

Covid-válság: futárkodni kényszerült az egri Gárdonyi Géza Színház egyik színésze

2020.12.23. 7:40

Zárva a teátrum, így megélhetésük miatt egyre többen vállalnak másodállást, legyen az kertészkedés vagy villanyszerelés.

 

Az egri Gárdonyi Géza Színház jelenleg­ online darabokkal várja a közönséget a járványügyi zárlat miatt, sok színész pedig az előadások alapján kapja a fizetését, emiatt néhányuknak már másodállás után kellett nézniük - számolt be a Heol

 

– A második hullámban a kilátástalan anyagi helyzetet súlyosbítja, hogy egyre több körülöttünk a halott– mondta a hírportálnak Nagy Szilvia színésznő, aki, mint sok más művész, egyéni vállalkozó. Ha nincs munka, akkor ­fizetés sincs, de az adót ugyanúgy fizetni kell.

 

 

– A munka folyik, de minden második héten karanténba kerül valaki. Színház jelenleg van is, meg nincs is: azaz folyamatosan dolgozunk, ám bemutató nélkül. De rendelkezésre kell állni, más munka nem fér bele. A biztos rossz, vagyis az, hogy a színház bezár, egyszerűbb lenne tervezés szempontjából anyagilag. Szerencsére az igazgatónk mindvégig azon volt, hogy minden eszközzel segítsen a dolgozókon – részletezte a színésznő. Hozzátette, ha a teátrum ellehetetlenülne, azonnal elmenne dolgozni máshová.

 

– Tavasszal szobakoncerteket tartottam. Most futárkodom a fővárosban. Van olyan ismerősöm is, aki kertészkedett a korlátozások alatt, más a frissen szerzett villanyszerelői szakmájában helyezkedett el inkább – mondta Török Tamás színész a hírportálnak.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló