2024. február 23., Alfréd

Eger ügye

#parkolóház #feljelentés #evat #hűtlen kezelés

Büntetőfeljelentést tett az EVAT Zrt. hűtlen kezelés miatt a parkolóház ügyében


Ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt

 

AKatona téri parkolóház ügyében újabbb fejlemény történt. Korábban írtunk arról, hogy miért előnytelen a parkolóház szerződése, úgy tűnik az EVAT Zrt. a bűnüldöző szervekre bízná az ügy felderítését. A cég közleményét változtatás nélkül közöljük:

Ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt tett feljelentést az EVAT Zrt. vezetése a Katona téri parkolóházzal összefüggésben.

 

Mint ismert 2010. február 11-én az Önkormányzat szerződést kötött az Agria Parkoló Kft-vel arra, hogy az az önkormányzat által biztosított területre parkolóházat épít. Az épület tulajdonjoga az Agria Parkoló Kft-nél maradt, a bérlésére és üzemeltetésre a város vagyonkezelő cégét, az EVAT Zrt.-t jelölték ki. Az EVAT és a Kft. között hat évre szóló bérleti szerződés jött létre azzal, hogy az EVAT-nak az ügyletből származó kiadásait megtéríti az önkormányzat. A hat évre kötött bérleti szerződésben szerepelt az is, hogy annak lejártával 30 napon belül az önkormányzat fix, 426.600.000 forintos vételáron megvásárolhatja az ingatlant vagy vevőt jelölhet ki rá. Ha nem él ezzel a lehetőséggel, akkor az önkormányzat vagy az általa kijelölt önkormányzati tulajdonú cég köteles tovább bérelni azt még 15 évig.

 

Az eredeti bérleti szerződés 2020. áprilisában lejárt, de az önkormányzat nem élt sem a vásárlási, sem a vevőkijelölési jogával és nem kötötte meg az újabb bérleti szerződést sem. Ennek ellenére az EVAT Zrt. tovább fizette a bérleti díjat az Agria Parkoló Kft-nek. A rendezetlen jogi helyzet komoly vagyoni hátrányt okozott mind az önkormányzatnak, mind az EVAT Zrt-nek.

 

Jelen állás szerint az önkormányzat már csak több, mint 162 millió forinttal drágábban vehetné meg a parkolóházat, az EVAT pedig több, mint 220 millió forintos kárt szenvedett el azzal, hogy fizette a parkolóház bérleti díját, amit az önkormányzat nem térített meg neki.

 

A fentiekre tekintettel az EVAT Zrt. vezetése úgy döntött, hogy jogi úton szerez érvényt az igazának. Ennek első lépése a most megtett büntető feljelentés.

A Katona téri parkolóházról írt cikkeinket ide kattintva érhetik el olvasóink.

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló