2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#eger #felnémet #gólya #állatvilág

Bréking! Mindkét felnémeti gólya él!

Kovács Dávid 2022.06.06. 11:58

Korábban elterjedt, hogy az egyiküket agyonverték, de a környéken élők legfrissebb beszámolói szerint mindketten megvannak.

 

A közösségi médiában terjedő információkkal ellentétben a tárkányi elágazásban fészkelő gólyapár mindkét tagja életben van, tudtuk meg a környéken lakó olvasóinktól. Egyiküktől még fényképes bizonyítékot is kaptunk.

 

Az elmúlt néhány napban a helyi csoportokban hatalmasat futott egy híresztelés, amely arról szólt, hogy a felnémeti gólyapár egyik felét a közelmúltban agyonverték, tetemét pedig a patakparton találták meg. Később már arról szóltak a hírek, hogy a tojó tetemét az elkövetők maguk tüntették el, de igazából senki sem tudott mondani semmi pontosat.

 

Az információ az Egerben láttam, hallottam! csoportunkban is felbukkant, ám a poszt alatt több felnémeti lakos is jelezte, hogy mindkét gólyát látják, tehát nem igaz a hír, hogy bármelyikük is elpusztult volna. Olvasónk, Zsolt még egy friss fotót is posztolt róluk, amelyet – természetesen a hozzájárulásával – most olvasóinkkal is megosztunk, remélve, hogy ezzel megnyugtathatjuk a város lakosságát.

 

felnémetigólya-olvasoi foto
Fotó: olvasónk, Zsolt

Láttam, hogy cikk született, így ijedve kinéztem gyorsan. Először tényleg nem láttam gólyákat a fészekben, így pár percenként rájuk néztem. Később pedig azt láttam, hogy a kicsiket etetik, úgyhogy megnyugodtam

– írta nekünk Zsolt, aki valószínűleg az Eger Hírek cikkére gondolt, amely szintén oda futott ki, hogy egyelőre nincs olyan szervezet vagy hatóság, amely megerősítette volna a tojó kivégzését.

 

A helyi portál szerint a rendőrséghez nem érkezett bejelentés, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, az Egererdő, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi csoportja sem értesült ilyen esetről.

 

A fényképeknek köszönhetően a csoportunkban közzétett poszt alatt közben mindenki megnyugodott, a gólyák köszönik az érdeklődést és a kitüntetett figyelmet élnek, nekünk csak annyi a feladatunk, hogy óvjuk őket, vigyázzunk rájuk a jövőben is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló