2023. október 1., Malvin

Eger ügye

#egerplusz #eger #egri csillagok #bor #program #egri bor

Borkedvelők, figyelem! Márciusban először rendezik meg az Egri Csillag Hetet

Székely Zoárd 2022.03.01. 07:46

Egy hétig az egri fehérboré lesz a főszerep.

 

2022. március 10. és 17. között első alkalommal vehetnek részt a borkedvelők az Egri Csillag Héten. A tematikus hét célja, hogy felhívja a figyelmet az Egri borvidék meghatározó fehérborára. Bonthatunk egy palack egri csillagot otthon, részt vehetünk az országosan szervezett kóstolók valamelyikén, vagy éppen kérhetünk a csatlakozó éttermek egyikében egy csillaghoz párosított fogást – számolt be róla a borravalo.hu.

 

Az esemény időzítése több szempontból is ideális. Az egri csillagot gyakran nevezik a borvidéken a tavasz borának. Egyrészt mert hagyományosan ebben az időszakban mutatják be belőle az új évjáratot, másrészt a legismertebb egri csillag kategóriának számító classicus borok frissessége, könnyedsége, valamint gyümölcsöket, virágokat idéző aromái igazán jól illenek a tavaszhoz.

a_a0dc2149e762ce27ac629eebc8f9bfdd_big

Erre a hangulatra épít Eger egyik legismertebb étterme, a Macok Bisztró is.

Minden évben az egri csillagokkal állnak elő először a helyi borászok a tavaszi rügyfakadás időszakában. A friss zöldségekkel, salátákkal, a szezonális spárgával kínált fogások, pl. halak, könnyebb sajtok, csirkehúsok tökéletes összhangban állnak ezzel a bortípussal. Így a Macokban is kiemelt ajánlattal készülünk az Egri Csillag Hétre, több pincészet egri csillag borához illő fogások kerülnek majd az étlapra

– mondta Szternák Péter étteremvezető, aki örömmel csatlakozott az új kezdeményezéshez.

Kevés olyan borvidék van, ahol kiváló fehér és vörös házasításokat lehet készíteni. Eger ilyen. Fontosnak tartom, hogy az egri csillagon keresztül megmutassuk Eger kiváló fehérboros adottságait

– nyilatkozott a Tóth Ferenc Pincészet képviseletében Tóth Katalin.

 

Az Egri Csillag Hét programjai az alábbi linkre kattintva érhetőek el.

 

 

Címlapfotó: Egri Csillag Facebook

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló