2021. október 25., Blanka Bianka

Eger ügye

#eszterházy károly egyetem #pályázat #bordeaux #szőlész #franciaország

Nagy lehetőség: Franciaországban tanulhatja a szakmát az Eszterházy borászhallgatója

Székely Zoárd 2021.04.29. 15:40

Ösztöndíjjal folytathatja tanulmányait a világ egyik legrangosabb borvidékén.

Takács Réka, az Eszterházy Károly Egyetem harmadéves szőlész-borász mérnök szakos hallgatója nyerte el a lehetőséget, hogy két féléven keresztül tanulmányait a világ egyik legrangosabb borvidékének szívében folytassa.

 

A szőlész-borász képzésen megszerzett tudás nemzetközi szinten is versenyképes, az egyetem franciaországi partnerén keresztül pedig kettős diploma is szerezhető: a hallgatóknak lehetőségük nyílik egy évig Bordeaux-ban tanulni, gyakorlati ismereteket, tapasztalatokat szerezni. A képzések kiegészítik egymást, így a hallgatók tanulmányuk végén magyar és francia oklevelet is szerezhetnek.

Az Eszterházyból Bordeauxba - Szerezz Te is francia és magyar szőlész-borász diplomát!

Fedezd fel a kettős diploma (double degree) adta lehetőségeket: bemutatkozik a Bordeaux Agro Sciences! Az Eszterházy Károly Egyetem és a bordeaux-i intézmény...

Az egyetem februárban írt ki pályázatot, amelynek nyertese, Takács Réka 9000 eurós ösztöndíjat szerzett bordeaux-i tanulmányaihoz. Az összeg fedezi egyebek mellett a tandíjat, a jelentkezés, az órák és tanulmányutak utazási költségeit.

 

Réka elmondta: a közelmúltban részt vett a Bordeaux Sciences Agro által szervezett online interjún, a napokban pedig megkapta az értesítést arról, szeptembertől 10 hónapon át Franciaországban folytathatja tanulmányait. Elárulta, a képzés során három hónap összefüggő gyakorlat is vár rá, s Bordeaux mellett megismerheti egyebek között Toulouse, Montpellier és Dijon városát is.

 

Via Eszterházy Károly Egyetem

 

(Indexkép forrása: Líceum TV / YouTube)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló