2021. April 14., Tibor

Eger ügye

#egerplusz #eger #széchenyi utca

Ezért kellett akadálypályává alakítani az egri Széchenyi utcát – FOTÓK

Keller Richárd 2021.4.8. 18:54

Szerdán számoltunk be arról, hogy csatornafelújítás miatt kerülték a buszok az egri Széchenyi utcát. Azonban nemcsak emiatt vált – kis túlzással – háborús övezetté városunk ikonikus főutcája. Ahogy a fotóinkon is látható: az Elmű-Émász is ostrom alá vette az utcát és egy kis szlalomozási gyakorlatra késztetik az autósokat. Az egri önkormányzattól megtudtuk: ebben a félévben a város több pontján – köztük a Széchenyi utcán is – erősáramú kábelcseréket hajt végre a szolgáltató.

 

szechenyi_utca_elmu_04


Korábban többször előfordult üzemzavar a Széchenyi utcai köz- és díszkivilágításban, melynek oka egy elektromos földkábel elöregedése volt. A kábel teljes cseréje mintegy bruttó 12 millió forintba kerül.

 

szechenyi_utca_elmu_01

 

szechenyi_utca_elmu_03


Eddig nem volt forrás rá, de a 2021-es költségvetésben a kérdéses javítás fedezete már rendelkezésre áll. Megkérdeztük a Városházát, hogy az elöregedett főkábelt biztos érinti-e a mostani csere, de az Elmű-Émászhoz irányítottak minket. Amint választ kapunk a szolgáltatótól, közöljük.

 

szechenyi_utca_elmu_05

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló