2023. december 9., Natália

Eger ügye

Az egri városháza dolgozói nem vesznek részt a háromnapos önkormányzati sztrájkban

2019.11.30. 00:00

A közalkalmazottak szakszervezete azért hirdetett munkabeszüntetést, mert szerintük veszélybe került az önkormányzati dolgozók munkája, biztos megélhetése.

 

Ahogy arról az Egri Ügyek is beszámolt, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) háromnapos önkormányzati sztrájkot hirdetett, amely szeptember 2-ától 4-éig tart.

 

Szerdán az Infostart azt írta: Boros Péterné, az szervezet elnöke szerint 5358 fő vesz részt a sztrájkban, ez a dolgozók 17,5 százaléka. A legtöbb helyen nincs egésznapos munkabeszüntetés, csak kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak.

 

Az ügyben megkerestük Eger polgármesteri hivatalát, ahonnan azt a tájékoztatták portálunkat, hogy az egri városháza nem vesz részt a sztrájkban. A hevesi megyeszékgely önkormányzatán tehát egyáltalán nem várható munkabeszüntetés.

 

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke (Fotó: Balogh Zoltán / MTI) 

 

Az MKKSZ azért szervezte a szeptemberi megmozdulást, mert szerintük az elmúlt hónapok súlyos elvonásai ellehetetlenítették az önkormányzatok gazdálkodását, és ezzel veszélybe sodorták több ezer önkormányzati dolgozó munkáját, biztos megélhetését, a szakszervezet elbocsátásoktól tart.

 

A sztrájkolók tisztességes illetményt és életpályát szeretnének a lakosság és a köz szolgálatában végzett munkáért. Így követelik többek között a fizetési fokozatokhoz tartozó szorzószámok emelését, a járvány elleni védekezési költségek megtérítését, valamint költségvetési támogatást a dolgozók munkahelyének védelme érdekében. Továbbá követelik az önkormányzatokat érintő elvonások visszavonását is.

 

Pintér Sándor belügyminiszter levelében arról tájékoztatta az érdekképviseletet, hogy a kormány nem tárgyal velük.

 

(Indexkép: Szinok Gábor)

 

Háromnapos önkormányzati sztrájkot hirdetett szeptember elejére a közalkalmazottak szakszervezete

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló