2022. szeptember 30., Jeromos

Eger ügye

#temetés #gyász #dobó istván gimnázium #patkó józsef #szent donát temető

Az egri Szent Donát temetőben fogják eltemetni Patkó Józsefet, a Dobó egykori legendás tanárát

Kovács Dávid 2022.08.17. 15:44

Jövő pénteken tartják majd a szertartást.

 

Augusztus 26-án, jövő pénteken, az egri Szent Donát temetőben vesznek végső búcsút Patkó Józseftől, az egri Dobó István Gimnázium egykori tanárától, közölte hivatalos Facebook-oldalán az iskola.

 

A gyászoló család azt kéri, hogy azok, akik részt kívánnak venni a gyászszertartáson, egy-egy szál virággal fejezzék ki részvétnyilvánításukat.

 

Közzétette: Egri Dobó István Gimnázium - hivatalos oldal – 2022. augusztus 17., szerda

 

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, a legendás dobós tanár 74 éves korában vesztette életét. Mint sokan tudják, nem csupán tanított az iskolában, hanem maga is dobós diák volt: 1966-ban érettségizett az intézmény falai között, majd szinte teljes pályáját a Dobóban töltötte, 1973-tól egészen a nyugdíjba vonulásáig.

Nagyon precíz, a szakmáját imádó, kiváló tanár volt. Egykori tanítványai szigorú, ám jószívű embernek ismerték, sokat köszönhetnek neki. Komoly dolgokról beszélt, olyan humorral, ami csakis rá volt jellemző. Sokkal könnyebben megmaradt így a legszárazabb tudnivaló is. Büszkén sorolta, hogy hány tanítványa jutott be az orvosi egyetemre, akiket ő készített fel. Nyugdíjba vonulása után ő készítette szinte minden végzős osztály gombját

emlékezett rá közösségi oldalán az iskola.

 

Patkó József 2011-ben az egri önkormányzattól Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott. De nem csupán tanított, hanem sportolt is: vízilabdázott és úszott, az 1972-es Magyar Népköztársasági Kupagyőztes Egri Dózsa vízilabdacsapat tagja, valamint az egri Senior Úszóklub tizenhétszeres magyar bajnoka is volt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló