2023. szeptember 26., Jusztina

Eger ügye

#eger #járványügyi intézkedés #egri főegyházmegye #maszkviselés

Az Egri Főegyházmegye is enyhít: a környék katolikus templomaiban sem kell a maszk hétfőtől

Barna Benedek 2022.03.04. 16:04

A kézfogást ugyanakkor nem hozzák vissza.

 

Az Egri Főegyházmegye honlapján pénteken bejelentették, hogy Ternyák Csaba egri érsek úgy döntött:

az állami rendelkezésekkel összhangban – a javuló járványhelyzetre való tekintettel – március 7-étől (hétfőtől) a templomokban és más zárt terekben tartandó mindennemű közösségi eseményeken nem kötelező a maszk viselése és a nagyobb távolság tartásának előírása.

De hétfőtől nem kötelező érvényűek azok a liturgikus korlátozások sem, amelyek kizárólag a járvány miatt léptek életbe. Ugyanakkor

a kiengesztelődéskor a kézfogást vagy békecsókot nem vezetik vissza, mivel a hamarosan megjelenő új misekönyvből a hivatalos liturgia szerint is kimarad.

Az érsek arra kért mindenkit, hogy továbbra is felelősen és körültekintően járjanak el, figyelembe véve az esetleges újabb járványügyi előírásokat. Áldoztatáskor a kézfertőtlenítést továbbra is ajánlják.

 

Emellett emlékeztetett, hogy a szociális és egészségügyi intézményekben továbbra is érvényben maradnak a védekezést szolgáló intézkedések, ezért azoktól, akik ilyen helyeken látnak el szolgálatot, azt kérte, továbbra is tartsák meg a helyi előírásokat!

 

Továbbá arra buzdítják a híveket, hogy – amennyiben lehetséges – személyesen vegyenek részt a szentmiséken és egyéb liturgikus alkalmakon.

 

(Indexkép forrása: Egri Főegházmegye / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló