2024. április 13., Ida

Eger ügye

#Eger #oroján sándor #városháza #fidesz #pajtók gábor #választás2024eger

Az egri Fidesz nekiesett a másik egri Fidesznek

Csarnó Ákos 2024.02.15. 08:49

Mekkora színjáték!

 

A Fidesz „hivatalos” egri szervezete illetve Pajtók Gábor országgyűlési képviselő a hivatalos közösségi oldalán közleményben ekézte az Oroján Sándor-féle Egerért MOST Egyesületet. Szerintük ők hamisan sugallják, hogy a kormánypárt támogatná őket. Az egyesület viszont azt mondja, hogy mindegy, hogy ki fideszes vagy ellenzéki, ők a helyi ügyekkel foglalkoznak, nekik Eger az első.

 

A Fidesz helyi elnöksége – a három országgyűlési képviselőjük -  kijelentette, hogy az Egerért Most Egyesület nem a Fidesz szövetségese, ráadásul az a céljuk, hogy megosszák a jobboldali közösség egységét.

 

A𝐳 𝐄𝐠𝐞𝐫𝐞́𝐫𝐭 𝐌𝐨𝐬𝐭 𝐄𝐠𝐲𝐞𝐬𝐮̈𝐥𝐞𝐭 𝐯𝐚𝐥𝐨́𝐝𝐢 𝐧𝐞𝐯𝐞 𝐎𝐫𝐨𝐣𝐚́𝐧 𝐒𝐚́𝐧𝐝𝐨𝐫𝐞́𝐫𝐭 𝐌𝐨𝐬𝐭 𝐄𝐠𝐲𝐞𝐬𝐮̈𝐥𝐞𝐭 - a hivatalos Fidesz szerint.

 

A Fidesz Heves vármegyei elnökségének sajtóközleménye:

Szükségesnek tartjuk tájékoztatni az egri választópolgárokat, hogy csupán a választásokra létrehozott Egerért Most Egyesület – bár azt sugallják, hogy élvezik a kormánypárt támogatását - nem tartozik a Fidesz szövetségesei közé, sőt, tevékenységüknek az a célja, hogy megosszák a jobboldali közösség egységét.

Oroján Sándor polgármester-jelöltsége nem a jobboldal, nem Eger, hanem kizárólag a saját érdekét szolgálja, és egyúttal a baloldal malmára hajtja a vizet.

 

𝐇𝐨𝐫𝐯𝐚́𝐭𝐡 𝐋𝐚́𝐬𝐳𝐥𝐨́ - Fidesz Heves vármegyei választmány elnöke

𝐒𝐳𝐚𝐛𝐨́ 𝐙𝐬𝐨𝐥𝐭 - Fidesz Heves vármegyei választmány alelnöke

𝐃𝐫. 𝐏𝐚𝐣𝐭𝐨́𝐤 𝐆𝐚́𝐛𝐨𝐫 - Fidesz Heves vármegyei választmány alelnöke

De a legszebb a kommentszekcióban olvasható tartalom. A Fidesz egri "erős" emberei esenk egymásnak, csemege az olvasóknak:

 

 

 

Az egyesület nevében Oroján sándor az alábbiakat írta:

Minket nem érdekelnek a pártok országos csörtéi. Mindegy, ki fideszes vagy ellenzéki, jobboldali vagy baloldali. Mi a helyi ügyekkel foglalkozunk, nekünk Eger az első.
 
A sajtóközleményt jegyző hatvani országgyűlési képviselőnek javaslom, foglalkozzon Hatvannal, a gyöngyösinek pedig, hogy foglalkozzon Gyöngyössel. Egyúttal köszönöm, hogy megerősítették: mi pártpolitikától mentesen, csak Egerért dolgozunk.

Úgy tűnik tehát, hogy erjedés van az egri ún. jobboldalon, ugyanis Oroján Fideszből kitessékelése és polgármesteri ambícióinak bejelentése után ismét két egri Fidesz létezik. 

 

indexkép: Domán Dániel

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló