2024. július 13., Jenő

Eger ügye

Lemond a tiszteletdíjáról Eger alpolgármestere és egy önkormányzati képviselő

2019.11.30. 00:00

A járványhelyzet kezelésére ajánlják fel egyhavi önkormányzati bevételüket.

 

Farkas Attila egri önkormányzati képviselő, az Egységben a Városért frakció tagja a Facebookon közölte szerda reggeli bejegyzésében, hogy lemond egyhavi tiszteletdíjáról Eger javára.

 

Farkas Attila (jobbról a második) jelentette be először a felajánlást

 

Az önkormányzati képviselő így indokolta a felajánlását: "A mai nappal úgy döntöttem, hogy az áprilisi képviselői tiszteletdíjamat felajánlom a járványhelyzet kezelésére! Azt gondolom, hogy nem lenne helyes, ha ezt a pénzt magamra költeném, tekintve, hogy nap, mint nap szembesülök azzal, hogy milyen létbizonytalanság van kialakulóban a városi társadalom különböző szegmenseiben és nem csak az egyébként is nehéz helyzetben élők esetében. Emberek tucatjai hívnak telefonon, hogy kritikus helyzetbe kerültek, elvesztették munkájukat, vagy éppen már enniük sincs mit".

 

A Városi Szociális és Családügyi Bizottságban elnöklő és a Városgazdálkodási Bizottságban is részt vevő képviselő kiemelte, a felajánlástól függetlenül a képviselői munkával nem állt le, és a kialakult helyzet szociálpolitikai megoldásán dolgozik.

 

A kezdeményezéshez később Minczér Gábor alpolgármester (lenti képünkön) is csatlakozott, aki az Egri Ügyeknek elmondta: egyhavi képviselői tiszteletdíját ő is felajánlotta és egyúttal a költségtérítéséről is lemond. Tiszteletdíja arra a számlaszámra érkezik majd, amelyet a város nemrég nyitott azért, hogy vállalkozások és magánszemélyek ide utalhassanak Egernek pénzadományokat. Ezt a pénzt a koronavírussal kapcsolatos védekezésre és a bajba jutottak megsegítésére fordítják. "Rendszeresen beszélek az egri polgárokkal, kint vagyok például a fertőtlenítési pontokon, és tudom, hogy sokan kerültek nehéz helyzetbe" - hangsúlyozta portálunknak Minczér Gábor.

 

 

 

Fotók forrása: Egységben a Városért Egyesület Facebook-oldala

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló