2024. június 23., Zoltán

Eger ügye

#egerplusz #eger #turizmus #idegenforgalom

Az augusztus volt az egri turizmus legjobb hónapja tavaly

Barna Benedek 2022.01.07. 16:47

A nyitást követően nyáron és ősszel sok vendéget csalogatott a város.

 

Az EgerInfo oldal a polgármesteri hivatal adóirodájának adatai alapján megnézte, hogy alakult a turizmus a városban 2021-ben. Mint írják, a nyitást követően nyáron és ősszel már kellően sok turistát csalogatott városunk. A szálláshelyek és az általuk nyújtott szolgáltatásokat tekintve nagyon erős a hazai verseny, de Eger állja a próbát, továbbra is hazánk egyik legkedveltebb turisztikai célpontja maradt – teszik hozzá.

 

A veszélyhelyzettel összefüggő korlátozások és a külföldi turisták számának jelentős visszaesése miatt az összes vendégéjszakák száma 2019-hez (a járvány előtti utolsó évhez) képest jelentősen alacsonyabb volt:

míg 2019-ben 662.008 volt az éjszakák száma, addig ez 2020-ban csak alulról súrolta a 400 ezret, míg 2021-ben éppen hogy átlépte azt 404.139 vendégéjszakával.

Azz Egerben eltöltött vendégéjszakák száma egyébként 2021-en belül is jelentősen megoszlott: a legerősebb hónap az augusztus volt, szeptemberre és októberre a szám már az augusztusi érték nagyjából felére esett vissza:

vendegejszaka

Ha a járványhelyzet jól alakul, akkor – a 2021-es tendencia alapján – idén eredményes évet zárhat a város idegenforgalma.

 

(Kép forrása: egerinfo.com; Indexfotó: Komka Péter / MTI)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló