2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#egerplusz #eger #eszterházy károly katolikus egyetem #ars sacra

Musical, hangverseny, borkóstoló – Ilyen programokat kínál az Ars Sacra fesztivál Egerben

Barna Benedek 2022.08.27. 18:30

Szeptember harmadik hetében rendezik a történelmi egyházakhoz kapcsolható művészeti alkotásokat és produkciókat bemutató fesztivált.

 

Többféle programmal készül az egri egyetem, a Tittel Pál Könyvtár és a Főegyházmegyei Könyvtár a XVI. Ars Sacra Fesztiválra, melyet idén szeptember 17-25. között rendeznek.

 

Az eseménysorozat ingyenes programjai a hit és szakralitás különleges világába kalauzolják a vendégeket. Az intézmény honlapján felsorolták a kínálatot:

 

Szeptember 17-én szombaton 20 órától a 2022 tavaszán bemutatott "Ignác – A lelkek lovagja" című misztikus musical több országos és határon túli turnét követően érkezik Egerbe: a Líceum díszudvarán láthatja a közönség a Jezsuita Gimnázium 14-18 éves diákjaiból álló, 120 fős Magis kórus előadását (a részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, további részletek ITT.)

ignác
Kép forrása:uni-eszterhazy.hu

Szeptember 19-én hétfőn 18 órától az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Zenei Intézete ad hangversenyt a Líceum Esterházy Pál Zenetermében.

 

Szeptember 21-én szerdán, 17 órától Fischer István egri érsek szegénygondozás terén végzett tevékenységéről tart előadást Dr. Barsi János atya a Főegyházmegyei Könyvtárban. A jótékony érsekről szóló, Barokk termi kiállítást Csorba Erzsébet könyvtáros ismerteti.

 

Szeptember 21-én 19 órától a Ponticello Kamarakórus bor- és molnárkalács kóstolóval egybekötött koncertjére várjuk az érdeklődőket a Líceumba.

 

Szeptember 23-án pénteken 17 órától Dr. Ködöböcz Gábor, József Attila-díjas irodalomtörténész, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Nyelv-és Irodalomtudományi Intézetének főiskolai docense tart előadást Evangélium és esztétikum Nagy Gáspár költészetében címmel az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban.

 

(Indexfotó: Komka Péter / MTI)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló