2023. december 8., Mária

Eger ügye

Alig több mint fél év után lelép a legfontosabb egri önkormányzati cég vezetője

2019.11.30. 00:00

Dr. Fodor András májustól vezeti az EVAT Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt.

 

Eger legnagyobb és a legszerteágazóbb feladatkörrel felruházott önkormányzati cége az EVAT Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. Mint az önkormányzati társaságok többségénél, nemrég itt is vezetőváltás történt, Mirkóczki Ádám májusban dr. Fodor Andrást nevezte ki a zrt. élére.

 

Információink szerint nem sokkal fél évvel kinevezése után dr. Fodor András (lenti képen) távozni készül az EVAT éléről. Értesülésünket több forrásunk is megerősítette. Kérdeztük az önkormányzati céget is az ügyben, csütörtökre ígértek részletesebb tájékoztatást, amelyet, ha megérkezik, remélhetőleg a városvezetés reakciójával együtt közölhetünk majd.

 

Képernyőkép: TV Eger 

 

Szintén nem hivatalos információink szerint távozhat Tömör-Tones Zsolt is, akit nemrég neveztek ki az Egri Városfejlesztési Kft. élére. A kinevezést a helyi Fidesz és a kormánypárti propagandaoldal, az Eger Hírek is hevesen támadott. Erről ITT írtunk bővebben.

 

Mások mellett dr. Fodor András és Tömör-Tones Zsolt egy másik helyi fideszes, objektív jelzőkkel nehezen minősíthető akciónak is célpontja volt. Nemrég Nyitrai Zsolt, a Fidesz térségi országgyűlési képviselője egy Facebook-bejegyzésben arról írt: "olyan idegenek érkeztek vezető pozíciókba, akiknek semmi közük nincs városunkhoz". A poszthoz mellékelt tabló felsorolta az önkormányzat és a városi cégek azon tisztségviselőit, akiket Nyitrai úgy minősített, hogy ők egyszerűen csak "idegenek".

 

Arról már elfelejtett szólni Nyitrai Zsolt, hogy még a Habis-éra alatt az EVAT Zrt. élére kinevezett vezető sem született egri volt. De akkor ez még nem számított, valahogy csak most jutott eszébe Nyitrainak, hogy nyíltan gyűlöletet kelt.

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló