2024. június 21., Alajos Leila

Eger ügye

Magyarként is lehetsz migráns Egerben: Nyitrai Zsolt szerint mindenki idegen, aki nem itt született

2019.11.30. 00:00

A Fidesz újabb szintet lépett, szakértelmük vagy politikai nézeteik helyett azzal támadja az önkormányzat vezetőit, hogy nem egriek. Ön esetleg feldebrői, ostorosi vagy egerbaktai? Akkor semmi köze a városhoz a kormánypárt szerint.

 

"Eger baloldali városvezetése egy év alatt több mint 100 szakértőt távolított el a Városházáról. A koronavírus-járvány árnyékában olyan idegenek érkeztek vezető pozíciókba, akiknek semmi közük nincs városunkhoz. Ön erre szavazott? Eger ennél többet érdemel!" - írta ki kedd reggel a Facebook-oldalára Nyitrai Zsolt, a Fidesz egri születésű országgyűlési képviselője, és posztjához mellékelte az alábbi tablót. Ebből nagyon úgy tűnik, hogy a helyi Fidesz következő kommunikációs hadjáratát arra fogja építeni az önkormányzat ellen, hogy "bevándorlók" árasztották el a várost Mirkóczki Ádám egyéves polgármestersége alatt (aki maga Feldebrőn élt, Egertől mintegy 25 kilométerre, félórás autóútra, de Egerben született). Ezt a tervet az teszi még inkább abszurddá, hogy a kormánypárt politikai ajánlata 5 éve nem áll másból, mint az idegenellenességből, a "migránsok", vagyis a gazdasági bevándorlók és menekültek elleni uszításból. Most eljött az ideje, hogy teszteljék a "lokális migránsellenesség" politikai hatását.

 

 

Nyitrai Zsolt lépését (amelyet minden bizonnyal jóvá hagyott a Fidesz központi propagandagyára is) két dolog sem teszi túl szerencséssé. Egyrészt Nyitrai a Heves megyei 1. számú egyéni választókerület 2018-ban megválasztott országgyűlési képviselője, és ebbe a kerületbe nem csak Eger tartozik, hanem további 26 település is, mint például Egerbakta, Ostoros vagy éppen Poroszló. Ennek ellenére a tablóból világosan látszik, hogy aki az Eger környéki kistelepüléseken él (illetve egykor ott élt), továbbá nem Egerben született, már nem lehet elég jó egri a Fidesz szerint, legalább is nem méltó közhivatalt viselni az önkormányzatnál vagy annak cégeinél. Hegedűs János József (Egerbakta) így nem alkalmas az egri vagyonkezelő cég, az EVAT Zrt. felügyelőbizottsági tagjának, Andráskó Dénes (Ostoros) volt jegyző nem alkalmas az EVAT dívizóvezetőjének, és Koncz Zsuzsa (Poroszló) szintén hasznavehetetlen a cég felügyelőbizottsági tagjaként Nyitrai különös elmélete szerint. 

 

A másik furcsaság, hogy a tablón nem látni több olyan, nem egri születésű személyt, akik városunkban fontos pozíciót töltenek be. Nem mennénk bele ebbe a méltatlan "migránsozásba", de például Oroján Sándor, az egri Fidesz közgyűlési frakcióvezetője az erdélyi Kézdivásárhelyen született és nem Egerben lakik, a Markhot Ferenc Kórház főigazgatója, Vácity József pedig a Bács-Kiskun megyei Bajáról származik, ráadásul az ottani közgyűlésben jelenleg is a Fidesz önkormányzati képviselőjeként dolgozik.

 

Említésre méltó még, hogy a tablón ott van Szőcs Artur is, a Miskolci Nemzeti Színház rendezője, akit Eger közgyűlése ugyan megválasztott a Gárdonyi Géza Színház igazgatójának, ám mivel az Orbán-kormány minisztériuma, a Kásler Miklós vezette az Emberi Erőforrások Minisztériuma a színház állami támogatásának visszafizettetésével és további megszüntetésével fenyegetett, végül visszavonták a kinevezését.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló