2021. június 20., Rafael

Eger ügye

#eger #agria nyári játékok

Csak védettségi kártyával ülhetünk be az idei Agria Nyári Játékok közel 40 előadására

Barna Benedek 2021.06.10. 14:03

Július 3-án startol a fesztivál.

A padlás című musicallel nyitják július 3-án az egri Líceum udvarán az Agria Nyári Játékok operett- és musicalfesztivált – közölte a szervezők nevében Kelemen Csabáné Lengyel Edina az Agria Játékok Közhasznú Nonprofit Kft. kulturális évadnyitóján az MTI beszámolója szerint.

 

A három helyszínen, a Líceum udvarán, a várban és a Szent Imre Katolikus Átalános Iskola udvarán zajló programsorozatban 38 előadást mutatnak be. A nyári játékok nyitó előadása A padlás című musical lesz a veszprémi Pannon Várszínház előadásában, a Líceum udvarán július 3-án.


A további líceumi programok között olyan előadások szerepelnek, mint a Lovagias ügy, A Pál utcai fiúk, a Mici néni két élete, A dzsungel könyve és A víg özvegy. Valamennyi előadás este kilenc órakor kezdődik.

 

 

A Karthago együttes július 17-én lép fel, A szép nyári nap című Neoton-musicalt julius 21-én mutatják be, az Alma együttes augusztus 15-én ad műsort a gyerekeknek.

 

A záró előadás augusztus 21-én ugyancsak a Líceum udvarán a Sisi, a magyarok királynéja című táncjáték lesz a GG Tánc Eger előadásában.

 

Az egri várban két alkalommal, augusztus 6-án és 7-én mutatják be az Egri csillagok című regényéből készült történelmi musicalt Moravetz Levente rendezésében. Az iskolaudvaron működő kamara- és gyermekszínházban tíz-tíz előadás lesz látogatható.

 

A részletes program elérhető a fesztivál hivatalos oldalán.

agria

A szervezők a honlapon arról tájékoztattak, hogy az Agria Nyári Játékok programsorozata keretében megtartott előadások nem minősülnek zenés-táncos eseménynek – mivel az előadás olyan kulturális esemény előre megváltott ülőhelyekkel, ahol a néző az előadás alatt köteles a székében tartózkodni – éppen ezért teljes nézőtérrel, létszámkorlátozás nélkül tartják azokat. Ugyanakkor

az előadásokat kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők, valamint a felügyeletük alatt lévő kiskorú személyek látogathatják.

A védettségi igazolvánnyal rendelkező 16-18 évesek szülői felügyelet nélkül is látogathatják az előadásokat. Jelezték továbbá, hogy június 1. után vett jegyeket nem váltanak vissza azért, mert a vásárlónak nincs védettségi kártyája.

 

(Fotó: Csarnó Ákos; Indexkép forrása: agriajatekok.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló