2023. szeptember 22., Móric

Eger ügye

A saját telkén halmozza a veszélyes hulladékot egy egri fuvarozó, a környékbeliek kiakadtak – FOTÓK

2019.11.30. 00:00

A környéken élők szerint a férfi módszere az lehet, hogy valakik megbízzák őt építési törmelékek, illetve egyéb hulladékok elszállításával, és ahelyett, hogy azokat az arra kijelölt hulladéklerakóba vinné, leborítja saját magánál.

 

 

„Szemét lerakása és égetése tilos” – áll a táblán, amelyet a Kisfaludy utcában helyeztek ki. A tábla már régóta kint lehet, de minden jel arra mutat, nem mindenki veszi figyelembe. Az Eger szélén, a Hajdúhegyen található utcában van egy telek, ahova egy ideje veszélyes hulladékot is hord egy fuvarozással foglalkozó férfi. Ez a környéken élők szerint a férfi saját telke, és a módszere az lehet, hogy valakik megbízzák őt építési törmelékek, illetve egyéb hulladékok elszállításával, és ahelyett, hogy azokat az arra kijelölt hulladéklerakóba vinné, leborítja saját magánál.

 

 

Hogy mi lehet ebben neki a biznisz? Elsősorban az, hogy így nem kell fizetnie a hulladéklerakásért, de a megrendelőtől beszedi az ehhez szükséges összeget. Az már neki mindegy, hogy a részben veszélyes hulladékkal szennyezi a környezetet, számára a lényeg a profit. Persze mindez csak egy erős gyanú, de az ott élők ezt állítják, és ezt elégelték meg a környékbeliek, akik megkeresték portálunkat, jelezve: a probléma már régóta fennáll, minden bizonnyal a talaj is szennyeződik a bizonytalan eredetű és összetételű hulladékkal.

 

 

„Okádék, ahogy ez kinéz. Attól, hogy van egy telkem, az nem jelenti azt, hogy oda bármit beboríthatok” – meséli egy ott élő lakó, aki szerint konténeres szállítással is foglalkozik az illető, ide elhozza a hulladékot, leborít néhány kupacot, aztán olykor érkezik egy homlokrakodó, amellyel elrendezi, elegyengeti, földet hoz rá és így tovább. Ottjártunkkor azt láthattuk, hogy elsősorban építési törmelékek voltak a területre beborítva, de zúzott üveget is felfedeztünk.

 

Egy másik ott élő szerint a vízfolyások sokszor keresztül mennek a lerakott hulladékok mellett, így ki tudja, mit mos ki onnan és az hová jut. Külön probléma, ha a szennyeződés bejut a vízbázisba, ugyanis a környéken nincs vezetékes víz, kútból isznak az emberek. A Kisfaludy utcában egyébként olyan ingatlanok is találhatók, ahol lakóházak vannak, de sok olyan is, amelyek nem állandó otthonokként szolgálnak.

 

 

Úgy tudjuk, a problémát már jelezték Komlósi Csaba LMP-s önkormányzati képviselőnek, aki az Egri Ügyeknek elmondta: első körben az önkormányzattal fel fogja venni a kapcsolatot, hogy érkezett-e már oda bejelentés az ügyben. A képviselő megjegyezte, az illetékes kormányhivatalnak is jelezni akarja a szennyezést, amely eljárást indíthat a telek tulajdonosa ellen.

Hétfőn telefonon kerestük a hulladékkal teli telek tulajdonosát, de nem értük el. Mihelyst lesz valami fejlemény az ügyben, arról rögtön beszámolunk majd.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló