2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#földvári győző #bódi zsolt #közbiztonság

A közbiztonság ügyének rendezése nem fontos a kampány hevében

Csarnó Ákos 2024.05.22. 17:44

Az ún. városvezetésnek valamiért már nem volt érdeke hozzá

 

Egy ideje húzódik Eger, és Felnémet városrész közbiztonságának ügye. A problémára korábban Bódi Zsolt képviselő hívta fel a figyelmet, aki rendkívüli közgyűlést kezdeményezett az ügy megoldása érdekében, ám azt a polgármester egy nappal az ülés előtt lemondta azt – foglalta össze az egrivalasz.hu. Ismét lehetőség lett volna még az új testület megválasztása előtt pontot tenni az ügyre, azonban még a bizottsági ülést sem sikerült összehívni.

 

Illegális szemétlerakás, betöréses lopások, garázdaság és droghasználat – emeli ki a portál azokat a súlyosabb témákat, amik borzolják a kedélyeket a városban. A helyzet súlyosságát politikai oldalaktól függetlenül mindenki felismerte miután és szinte mindenki egyet is értett abban, hogy ezt a helyzetet rendezni szükséges.

 

A lap szerint érthetetlen és felháborító, hogy miért vet gátat folyamatosan az ún. városvezetés, hogy egy rendkívüli közgyűlés keretében az Önkormányzat forrást csoportosíthasson a Rendőrség számára plusz járőrszolgálatok végzésére. Márpedig úgy tűnik, hogy valakik nagyon is abban érdekeltek, hogy ez a helyzet ne legyen rendezve – állapítja meg a lap.

 

Legelőször Bódi Zsolt képviselő további 4 képviselőtársával közösen kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását, ahol egy, a városi rendkőrkapitánnyal egyeztetett előterjesztést vitt volna a testület elé. Ennek keretében pénzt csoportosítottak volna át a Rendőrség számára a képviselők, hogy további járőrszolgálatokat végezzen a szervezet Felnémeten, Felsővárosban és a város „zűrös” pontjain. 

 

Az ülést bár Mirkóczki Ádám polgármester összehívta ugyan, de egy nappal előtte váratlanul lemondta azt. Az indok szerint sem ő, sem Minczér Gábor és Farkas Attila alpolgármesterek, sem Földvári Győző önkormányzati biztos „nem ért rá levezetni az ülést”, márpedig négyükön kívül a jogszabályok értelmében más képviselő nem jogosult megnyitni az ülést.

 

Az eset után Bódi Zsolt és képviselőtársa, Mirkóczki Zita egy zártkörű egyeztetésen vettek részt a Hivatalban, ahol az egrivalasz.hu információi szerint Mirkóczki Ádám polgármester, Minczér Gábor alpolgármester és a városi rendőrkapitány volt jelen rajtuk kívül. Ezen a találkozón a polgármester kijelentette, hogy nem hajlandó összehívni a Közgyűlést a választásig, illetve egyeztetve az igényeket a városvezető ígéretet tett, hogy saját hatáskörben forrást csoportosít a rendőrség megsegítésére. A polgármester törvényi előírás ellenére sem hívta össze az ülést, amiért Bódi a Kormányhivatalhoz fordult, akik azóta írásban hívták fel Mirkóczki Ádám figyelmét, hogy kötelessége összehívni a Közgyűlés ülését és tartsa be a rá vonatkozó törvényeket.

 

Bizottsági ülés kellett volna, de Földvári Győző elnök nem gondoskodott a többségről.

 

 

fotó: Keller Richárd

 

A Közgyűlés előfeltétele lett volna egy Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsági ülés. A bizottság ülését annak elnöke, Földvári Győző össze is hívta szerda reggelre, ám az határozatképtelen lett mert nem volt jelen elegendő képviselő. Az önkormányzat Alapokmány szerint a bizottságok határozatképességéről annak elnöke kell, hogy gondoskodjon, tehát ebben az esetben Földvári Győző. De nem tette meg, így sajnos ismét csak sikerült gátat vetni a közbiztonsági helyzet megnyugtató rendezésének. Földvári Győző azután került végérvényesen az ún. városvezetés körébe miután a NER fiatal katonáját, Eged Renátót megszavazta a Városgondozás élére annak ellenére, hogy jelölőszervezete a DK kiebrudalta köreiből mivel harcos ellenzékiként jellemezte önmagát.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló