2021. november 28., Stefánia

Eger ügye

#eger #turizmus

A hosszú hétvégén ismét megrohamozzák a turisták az egri szálláshelyeket

Barna Benedek 2021.10.26. 18:38

Észak-Magyarország a legkeresettebb régió.

 

Mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik:

Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. A legnépszerűbb 10 belföldi úti cél közé még Szeged, Miskolctapolca, Zalakaros, Sárvár és Hévíz került be.

Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu adatai alapján. A portál az MTI-vel közölte: a foglalási darabszámok alapján legnépszerűbb, észak-magyarországi régió szálláshelyeinek már csak alig negyede foglalható.


A legkeresettebb régiók közül Észak-Magyarországba szól a Szallas.hu-n leadott foglalások ötöde. A Balaton térsége a foglalások 15 százalékát, Budapest és vonzáskörzete a 13 százalékát, a Nyugat-Dunántúl pedig 13 százalékát adja. Tavalyhoz képest 10 százalék felett nőtt a kereslet a Nyugat-Dunántúl, Budapest és térsége, a Dél-Alföld, Dél-Dunántúl és az Észak-Alföld régiók szálláshelyei iránt.

 

Átlagosan 15 százalékkal kerül többe idén éjszakánként egy személyre a szállás a tavalyi október 23-iki hosszú hétvégéhez képest (tavaly november 1-je vasárnapra esett). Országosan átlagosan 10 ezer forintba kerül egy éjszaka egy embernek. Az átlagos foglalási időablak 38 nap, az utazás előtt ennyivel korábban foglaltak szállást a vendégek, átlagosan 2 éjszakára.

A foglalások harmada hotelbe szól, ötödük apartmanba, szintén közel ötödük vendégházba, 16 százalékuk panzióba és 5 százalékuk egyéb szállástípusba. Minden harmadik utazó wellness-szálláshelyet választott.

A legtelítettebb nap október 31-e, vasárnap, az óraátállítás napja lesz.

 

A negyedik hullámnak az őszi, téli utazásokra gyakorolt hatásával kapcsolatban egyébként a Turizmus Online azt írja, nemcsak az őszre, hanem az egész pandémia időszakára igaz, hogy óvatosabbak a vendégek, inkább kivárnak: az előre, főleg a távolabbi időpontokra vonatkozó foglalások száma most jóval alacsonyabb, mint 2019-ben vagy korábban. Egyelőre azonban nem úgy néz ki, hogy a kormány korlátozásokat tervezne, sőt – az egyébként romló járványhezet ellenére – október 23-hoz hasonlóan Mindenszentek és halottak napja idejére is lazított a még érvényes korlátozásokon

 

(Indexfotó: pixabay.com)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló