2024. április 18., Andrea Lima

Eger ügye

A Honvédség fertőtlenített két iskolát Egerben

2019.11.30. 00:00

A közelmúltban több koronavírus-fertőzöttet is azonosítottak az intézményekben.

 

Országszerte, így Egerben is kihasználják az őszi szünetet és azokban az iskolákban, ahol már találtak igazoltan COVID-fertőzött gyermeket vagy pedagógust, elvégzik a teljes fertőtlenítést - írta az Eger Hírek.

 

Sipos Mihály, a Neumann János Gimnázium igazgatójának tájékoztatása szerint az EMMI-től (Emberi Erőforrások Minisztériuma) érkezett megkeresés, hogy amennyiben igénylik, akkor a honvédség képzett szakemberei elvégzik az intézmény belső tereinek és berendezési tárgyainak teljes fertőtlenítését. Tekintettel arra, hogy a gimnáziumban sajnálatos módon már volt pozitív eset, ezért az intézményvezető úgy döntött: igénybe veszik a segítséget, de az iskola értékes számítógépeinek fertőtlenítését inkább saját maguk végezték el.

 

“Annyi volt a dolgunk, hogy áramtalanítanunk kellett az épületet és természetesen senki sem tartózkodhatott bent a honvédég vegyvédelmi ruhába öltözött szakemberein kívül. Az épületet vasárnap fertőtlenítették “- mondta a portálnak Sipos Mihály.

 

 

Az igazgató beszélt arról is, hogy az EMMI a gimnázium kollégiumainak fertőtlenítését nem végzi el, ezt az ott dolgozók oldották meg. Hozzátette azt is, hogy szeptemberben is a vírushelyzetben szükséges óvintézkedésekre felkészülten várták a diákokat és így lesz ez akkor is, ha visszatérnek az őszi szünetről.

 

Az igazgató reméli, hogy bár szeptemberben összeállították a hagyományos és a digitális órarendet is, nem lesz szükség arra, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ez utóbbi keretében folytassák a tanítást.

 

“Bármikor át tudunk állni a digitális órarendre, de tapasztalatom szerint ennek sem a diákok, sem a tanárok nem örülnének. A diákjaink abban az életszakaszban vannak, amikor erősebb szükségük van egymás társaságára, a személyes kapcsolat pedig semmi mással nem pótolható. Éppen ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy ameddig csak lehet hagyományos keretek között folytassuk a tanévet”- mondta.

 

A portál információi szerint a Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben az őszi szünet alatt elvégzik a honvédség szakemberei a fertőtlenítést.

 

Már húsz olyan tanár kapta el a koronavírust, aki Eger vagy a környék iskoláiban tanít

Közülük hárman már meggyógyultak, tizenheten vannak hatósági karanténban. Szerdán írtunk arról, hogy az egri Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium egyik tanára koronavírusos lett, kórházba került. Miután tudomásunkra jutott az eset, kérdéseket küldtünk az Egri Tankerületnek; arról érdeklődtünk, hogyhány koronavírusos tanárról, illetve diákról tudnak Egerben és környékén, hányan kerültek kórházba, esetleg intenzív osztályra, továbbá hányan vannak jelenleg is karanténban.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló